Klimathopp – En julkalender: 24. Nyårslöftet: Vad ska du göra för klimatet 2024?

I årets julkalender är temat Klimathopp och vi skapar med Globala Målen som inspiration. Julkalendern är också en del av arbetet med årets upplaga av Sustainable Poetry.

Vad tänker du när du hör ordet nyårslöfte vad ska du göra nästa år (2024) för klimatet? Vi frågade några elever och personal på skolan. 

Så här presenterade vi frågan:

Hej, vi jobbar med ett projekt om klimatet och dess förändringar. Det finns stora problem som behöver lösas för att stoppa klimatförändringarna, och det är viktigt att alla bidrar. Har du något du kan göra för klimatet? Kan du ge ett litet nyårslöfte om det? Vi skulle också vilja att du deltar med en bild och att vi får publicera den tillsammans med din text på vår blogg.

Och så här svarade de:

Mirja gör redan ganska mycket idag. Hon återvinner plast och gillar att använda mat som är nästan gammal.
Hon återvinner eller tar hand om det som man inte behöver slänga. Gry ska duscha kortare,
Emmy brukar alltid återvinna och Linnea ska köpa mer på loppis.
Jerker har nyligen skaffat en elbil så han känner att han ändå bidrar lite grann genom att köra mer på el. Han försöker också tänka på att inte kasta mat utan använder all mat som han köper. Ett nyårslöfte skulle kunna vara att vara ännu mer noga med att inte kasta mat och att den maten som lagats verkligen kommer till användning.
Ekis gör faktiskt ganska mycket. Han äter till exempel vegetariskt, för kött påverkar ju faktiskt klimatet på ett negativt sätt. Han försöker alltid tänka på elanvändningen och har timpris så han kan styra när han använder el och vilket bolag han har. Han försöker åka mindre bil och cyklar ofta till jobbet. Men på vintern går det ju inte. Han tror att det säkert finns fler saker han kan göra.

Av: Omid, Wais och Moustafa

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »