Doktor Glas: Att tänka djupt om mänskliga val

Jag läste Doktor Glas och tyckte det var en bra bok. Det bästa med boken var att jag lärde mig nya ord och saker, vilket jag tyckte var roligt. En sak jag gillade var hur författaren skildrar karaktärernas känslor. Det gjorde berättelsen mer levande för mig.

Bild: Skapad av OpenAI:s AI-assistent

Jag blev lite förvånad över att Doktor Glas blev kär i Helga, det kändes lite konstigt för mig. Jag undrar också varför Doktor Glas inte berättade för Pastorn om Helgas känslor, det verkade som att det kunde ha löst en del problem.

Slutligen, jag tyckte att handlingen där Doktor Glas dödade Pastorn var både spännande och fick mig att tänka igenom moraliska frågor. Den fick mig att fundera över rätt och fel. Jag undrar om Doktor Glas verkligen gjorde rätt? Kanske Helga hade fel eller kanske Pastorn var en bra man?

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »