Alla är mobbare på ett sätt


För några dagar sen jag såg filmen ”En komikers uppväxt” och jag kände att det handlar lite om mitt samhälle som jag har växt upp i. Jag har växt upp in i ett samhälle där det är lätt att bli mobbad.

Tyvärr är det så att där som jag har växt upp så vet många inte skillnaden mellan skoj och mobbning. Något som folk säger är på skämt kan andra uppfatta som mobbning. Du som tänker att det är bara på skämt du kan inte veta hur den andra mår.

Den andra personen kanske tänker t.ex. jag är ful men han är fin, jag är fattig men han rik. Han har ett bra liv och jag har ett dåligt liv. 

Egentligen är det inte så, kanske är det så att han som mobbar har ett tufft liv men ändå är det inte bra att mobba andra. 

Foto: Pexels CC0

Familjen måste ta ansvar för sina barn,  man måste vara försiktig för att barn lär sig saker av sin pappa och mamma, för att mamma och pappa är en stor styrka för sina barn och när jag såg i filmen att barnen kunde inte prata med sin pappa förstod jag att Juha kommer att få problem. Det är okej att pappa ska vara lite sträng men inte så att barn inte ska kunna prata,

Jag undrar om pappan inte kan tänka sig att när hans barn växt upp och ska in i samhället så får de svårt att klara sig. När barn inte kan prata med sin pappa, hur ska de kunna prata med folk i samhället? 

Jag tror att folk mobbar för att de är avundsjuka på någonting som den  mobbade har. Så det klart att mobbare vill att den som mobbas trycks ner och mobbaren hela tiden ska vara populär. 

I filmen såg vi att killen Thomas tog livet av sig för att han hade  blivit mobbad av sina klasskamrater. En person har tagit livet av sig bara för några dumma personer som själva tror att de är kul och de fattar inte att när man är kul så kan man inte mobba folk eller göra folk ledsna. 

Mobba aldrig någon för att ingen vill bli som Thomas! Det är inte bara Thomas. Man måste tänka på Thomas mamma också. Hans mamma ser att Thomas blir mobbad men hon kan inte göra någonting.

Det är obekvämt för mig när vuxna ser att det sker mobbning och bara blundar. Tänk om alla bara blundar! Lärare, folk, klasskamrater, vänner. Vad tänker ni?

Tror ni det bra att lärare ska blunda? Vänner måste inte slåss bara för att vara med dumma människor.

Jag fattar inte hur man kan slå sin vän för att vara med några som inte fattar alls. 

Filmen var bra för att jag fick veta att mobbning är inte bra. Jag fick veta vad som händer när man mobbar, hur svårt det kommer bli för den som har blivit mobbad. 

Istället för att mobba så kan man hjälpa personen att växa upp in i samhället. I framtiden kanske han kommer att blir en viktig person för samhället.

Av: Yasin

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »