Ni vuxna är våra förebilder

En komikers uppväxt heter en film som jag sett för några veckor sen. Den filmen är baserad på verkligheten och handlar om ett socialt problem. En pojke i tolvårsåldern som blir mobbad i klassen av sina klasskamrater utan att lärarna och hans föräldrar får reda på hans problem. Den filmen har en sorglig avslutning.

I första hand måste jag tacka den person som har skapat en sådan film för att det problemet fanns, finns och kommer att finnas i hela världen. Hur ska man uppföra sig mot varandra? Vårt beteende och tal fungerar som ett latent vapen och påverkar andra personer. Det har ibland positiv effekt och ibland negativ inverkan. 

”Vårt beteende och tal fungerar som ett latent vapen och påverkar andra personer.”

Barn och ungdomar är mycket känsliga i den åldern och behöver mer uppmärksamhet från föräldrar. De ser och lär av vuxna och av varandra.

En annan sak som jag såg i den här filmen var att lärarna också fick skulden för detta. De har ett stort ansvar eftersom skolan är det andra hemmet för elever efter deras hem. Men hans lärare uppmärksammade inte vad som hände i klassrummet och hon lämnade klassen varje minut med ett flaska alkohol i väskan. Vad tänker du, kära läsare? En lärare måste vara en förebild för sina elever.

När jag såg den här filmen gjorde det mig ledsen och det fanns många frågor i mitt sinne. Varför sa den eleven som mobbades, inte någonting till sina föräldrar eller sin lärare om sina problem i skolan. Den frågan har flera svar. Bland annat kan man säga att han inte hade en bra relation med sina föräldrar eller så ville han inte att hans familj skulle engagera sig.

Avslutningsvis kan jag säga att om alla gör sitt jobb ordentligt och bryr sig om sin omgivning så kommer sådana saker att hända mindre ofta.

Kära fäder och mödrar och vänliga lärare! Ni är viktiga guider för barn och ungdomar.

Av: Zahra

Please follow and like us:

Ett svar på ”Ni vuxna är våra förebilder”

  1. Man känner skam att man blir mobbad.
    Thomas mamma älskade sin son, men hon saknade de sociala samspelet, tycker nästan de liknade Aspergers.
    Fröken var en katastrof.
    Sen Lennart och Stefan riktigt vidriga ungar. Likaså Eva – Lena och Pia ett gäng psykopatungar, de andra var fega

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »