Boken om Mohammad

Hej!

Jag heter Mohammad och jag kommer från Afghanistan. Jag har bott nästan hela mitt liv i Iran. Jag, mina syskon och mina föräldrar bodde i ett hus som var ca 50 kvadratmeter. Jag gick i skolan i 7 år men det var väldigt svårt och dyrt för oss eftersom vi inte hade legitimation i Iran. I Iran är skolan dyr för afghaner och man får inte gå i iranska skolor. Jag har aldrig sett mitt land men jag har hört mycket av mina föräldrar om deras liv i Afghanistan

Mina föräldrar hade bestämt att vi skulle flytta till Europa. Vi hade inte råd att flytta hela familjen. Så mina föräldrar bestämde att jag och min bror skulle flytta och resten av familjen skulle stanna kvar i Iran.

När jag och min bror var vid gränsen mellan Iran och Turkiet så sköt gränspolisen mot oss. Jag såg många människor som dog.  Ett annat svårt tillfälle var när vi skulle åka gummibåt mitt i natten. Det var väldigt otäckt och jag var mycket rädd.

Vi lyckades ta oss till Sverige till Malmö och därifrån fick jag ta tåget till Göteborg. I Göteborg var jag nästan en månad och jag fick många kompisar på boendet. Jag bodde på en stor och gammal skola i Kortedala men vi åkte nästan varje dag till centrum med spårvagn.

Mitt första mål är att jag blir undersköterska och jobbar tills att mitt språk blir mycket bättre och sen ska jag studera till arkitekt eller receptarie. Därefter ska jag köpa mitt drömhus och bo med min stora familj.

Av: Mohammad Rezaii

Please follow and like us:

7 svar på ”Boken om Mohammad”

  1. En gripande berättelse! Önskar dig all lycka efter tiden här hos oss på ForshagaAkademin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »