Boken om Ali

Jag heter Ali Akbar och kommer ifrån Afghanistan. Vi fick flytta från Afghanistan till Iran eftersom det var krig i Afghanistan. Jag var ett år gammal när vi flyttade från Afghanistan till Iran.
Det var svårt att leva i Iran eftersom vi inte hade möjligheter som vi har i Sverige. Till exempel kunde vi inte gå till skolan, vi fick inte körkort, och man kallade oss för smutsiga afghaner.
Iran är det värsta landet som jag har bott i och de flesta iranier var rasister.

Jag kom tillsamman med min kusin som heter Ali Reza och vi gick genom gränsen till Turkiet, vi stannade två dagar i Turkiet och det var mitt i natt då fick vi åka med bil till en strand. Då fick vi gummibåtar och vi åkte över havet som hette Egeiska havet och vi var jätterädda eftersom våran motorbåt blev trasig mitt i havet och de flesta började gråta.

De trodde att vi kommer och dö i havet men det var en kille som började starta båten och det gick inte de första gångerna men till sist båten startades och alla blev glada och vi åkte över havet till Grekland.

Vi stannade i Grekland typ en vecka och vi fick åka tåg genom Serbien, Ungern, Österrike, Tyskland och Danmark för att komma till Sverige.

Av: Ali Akbar

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »