Boken om Saeed

Jag är född 1998 i Afghanistan och växte upp i ett land där det fanns diskriminering mot oss på grund av religion och bara för att man är från en annan folkgrupp försökte man från varje folkgrupp döda varandra.

Då var vi tvungna att flytta till ett annat stad bara för att vi kände oss trygga i nya staden.

Efter några år var jag på grund personliga saker tvungen att lämna mitt land.

Under tiden som jag var på väg till Sverige visste jag inte om jag skulle överleva för det var jättefarligt och riskabelt. Man riskerade hela tiden sitt liv för att kunna komma fram till Sverige och tyvärr har många dött på vägen till Europa för de inte har klarat av det.

Vi hade inte vatten och mat och på gränsen mellan Afghanistan och Iran kunde vi inte ta paus på grund av att om vi hade stannat så hade polisen fångat oss och skickat oss tillbaka till Afghanistan.

De första dagarna när jag kom till Sverige så kände jag mig både glad och ledsen. Jag var glad att jag hade lyckats och hade kommit fram till Sverige och ledsen för jag inte visste vad jag hade framför mig och om jag skulle få bo kvar i Sverige eller inte.

Jag kände mig nere hela tiden.

Tänkte hela tiden på vad jag hade gått genom under de sista månaderna och det mesta jag tänkte på och var orolig över var om jag skulle få bo kvar i Sverige.

Det var massor med tankar i mitt huvud och det att inte kunde språket och inte kunde ta kontakt med alla andra och skaffa mig vänner gjorde mig jätteledsen tills jag hittade några vänner från Afghanistan.

I framtiden jag vill öppna ett eget företag.

Av: Saeed H

Please follow and like us:

8 svar på ”Boken om Saeed”

  1. Jag är glad att du lyckades komma till Sverige och hoppas det går bra för dig i framtiden med ditt företag.

    // Janne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.