Boken om Kalifa

Hej!

Jag heter Kalifa Samba och jag kommer från Gambia. Jag är 19 år gammal.

Jag bodde i huvudstaden som heter Banjul. Jag levde med min familj, min pappa, mamma, bror och syster. Vi bodde i ett flerfamiljshus med mormor och morfar och andra släktingar. Jag gick i skolan i 7 år sedan blev jag sjuk så jag kunde inte fortsätta. Varje helg var jag med mina kompisar och spelade fotboll mot andra lag. Vi spelade vi om pengar. Eller träffade vi varandra på kvällar och vi träffade flickvänner eller satt tillsammans och drack Cola eller Sprite. Mitt hemland är ett mycket fint och trevligt land. Det är bara inte ett rikt land.

Jag kom till Sverige 2014 eftersom jag var sjuk och inte hade bra hjälp från sjukhuset. Jag kunde inte längre gå i skolan. Jag tänkte att min framtid kan inte bli i Gambia. Min mamma och pappa trodde att om jag kommer till Sverige blir det bättre för mig. När jag åkte till Sverige tog jag först flyget till Marocko. Sedan tog jag flyg från Marocko till Tyskland. Jag var en månad i Tyskland. Sedan flyttade jag till Sverige.

När jag kom till Sverige bodde jag först i Göteborg två veckor. Sedan flyttade jag  till Kil. Jag har nu bott i Kil i fyra år. Kil är en liten och fin stad. Bara lite tråkig. Jag tycker om köttbullar med potatis. Jag tycker också om Sveriges kultur, till exempel midsommarstång.

I framtiden planerar jag att bli svetsare inom industrin. Jag drömmer om att ha en gambisk fru eller svensk fru som ska bo med mig i Sverige. Jag drömmer också om att ha mycket pengar och öppna många företag i Sverige och Gambia.

Av: Kalifa

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »