Ingen annan ska få välja mina strider!

Efter att har läst en bok som handlade om en ung man med massor av ambitioner började jag reflektera över att hur jag skulle ta mig ut ur den röra som Amàr i boken inte kunde klara av.

Han är en ung man som absolut inte vill gifta sig. Men trots allt har Amàr en auktoritär far som tror att han vet Amàrs bästa fast han har ingen aning om vad som får Amàr att känna sig lycklig. Amàr har sin egen inställning om äktenskap, kärlek och förhållande medan hans far bara vill att Amàr ska gifta sig med sin kusin Amina och inga andra kvinnor.

När Amàr säger emot, då börjar hans far säga så här: ska du gifta dig här i Sverige med en hora?” Vad menar hans far med ”hora” egentligen. En hora är samma som en prostituerad men är det en sådan kvinna han menar att Amàr vill gifta sig med?

Det gör ont i mitt hjärta att se och höra att en del folk tycker illa om kvinnor och att han har en osund kvinnosyn. Jag undrar hur man ska kunna gifta sig med en tjej som man inte har känslor för?

Vad vill Amàrs pappa? Vem ska gifta sig med Amina? Amàr eller hans pappa?
Om det är Amàr som ska gifta sig då kan han bestämma när och vem han ska gifta sig med!

Jag kan inte ens föreställa mig där han befinner sig. Tvångsäktenskap låter för mig som att man blir mentalt torterad tills man inte känner något och man har osynliga kedjor runt om sig fast man är fortfarande ett fånge.

Var stark och säg ett bestämt nej om man är utsatt för de här fenomenen.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »