Mojtaba berättar om Golda Meir

Foto: Public Domain Mark 1.0

Den här historiska karaktär är (Golda Meir)

Golda Meir föddes 3 maj 1898 i Kiev i kejsardömet Ryssland och  död 8 december 1978 i Israel, hon var en Israelisk politiker och en av grundarna till den nuvarande staten Israel.

Golda växte upp i en judisk familj och hennes familj led av fattigdom och svält. Hennes pappa var en rysk snickare och  när hon var 8 år gammal tvingades  hennes familj att sälja sin egendom och  flytta till Usa. När hon var 23 år gammal åkte Palestina och deltog i (Ben Gurion) rörelse, efter ett år blev hon arbetsminister och tillslut hon blir utrikesminister. Hon fram till 1966 ca, i 10 år under krigstiden mellan araber och Israel skötte hon Israels diplomati. När hon var 68 år gammal valdes hon till arbetarpartiets ledare. Golda Meir var första kvinnliga minister i Mellanöstern som ledde ett land. Hon låg bakom Kriget 1973 och Israel under hennes ledning lyckades vinna kriget mot araber. När kriget tog slut  avgick hon och dog vid 80 års åldern 1978.

Jag har sökt på persisk sajter och enligt dessa sajter är (Golda Meir) en mördare som har varit en av  grundarna till närvarande Israel.

Men judarna ser henne som en hjälte.
Golda är fortfarande en av de mest monumentala och minnesvärda personer i Israels historia, och en ikon i politiken i hela världen.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930511000815

Please follow and like us:

5 svar på ”Mojtaba berättar om Golda Meir”

  1. Hej Mojtaba! Du gav bra information om Golda Meir och jag tycker att du är väldigt bra. Lycka till.

  2. Hemskt bra, Mujtaba! När jag lyssnade på din video så lärde jag mig mycket. Det är väldigt bra och tongivande.

  3. Tack Mojtaba! När jag läste om den här karaktär som du skrev om, då fick jag bra information om henne.

  4. Tackar för nyttig information. Eftersom jag inte visste att det finns såna kvinnor. Fortsätt mer med såna bra saker.

  5. Hej Moji! Det är bra att vi läser och skriver om såna historiska personer som de var förut. De var viktiga och kända personer som inte ska glömmas bort. Det är bra att vi vet om deras livs berättelse och känner dem. Tackar, Moji!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »