Ta hand om våra vilda bin!

Numera kan vi se och höra på radio, teve och tidningar om bin och även se olika dokumentärfilmer om bin och att massdöd av bin är just nu ett stort problem på flera ställen i världen. Om bina försvinner från jordens yta kommer det att vara ett stort problem för växter och vår tillgång till frukt och grönsaker.
Ta hand om de vilda bina!

Ett stort problem för bin är blommor. Finns det inte så mycket blommor för bina kommer det att överleva. Bina behöver mycket blommor.För att göra ett kilo honung måste bina besöka 6-8 miljoner blommor. Bina kan flyga 2-3 km från sin bikupa och hitta mat och komma tillbaka hem. De kan inte flyga mer för att då hittar inte hem.

Ett vildbi äter och samlar mat.
Foto: Pexels CC0

Mitt förslag är, man kan göra någonting för att det blir mer blommor på området så att bina kan få mat och nektar så att de kan leva längre. Lupiner är en blomma som är giftig och den är farlig både för djur och andra växter. Den dödar binas mat. ​Man kan ta bort lupiner för att de är giftiga och bin kan dö när deras favoritblommor inte finns.

En annat problem ​för bin är att de inte hittar platser att bo på. Bina lever inne trädstammar i skogen eller inne i väggen eller i marken. Eftersom de har svårt att hitta en plats att bo där det finns mat finns det alltid fara för livet för dem.

Du kan hjälpa bina genom att köpa eller bygga bihotell. Bina behöver bihotell för att de måste ha någonstans att bo, samla mat och lägga ägg.

Ett tredje problem är att många människor i världen inte har kunskaper om bin. Ibland gör de ofrivilligt någonting som är farligt för bin. Till exempel när de besprutar blommor vill de döda insekterna som är farliga för blommor men de vet inte att det också är farligt för bin.

Man borde skapa mer dokumentärfilmer för ungdomar och vuxna Och skapa barnprogram för barn. Man borde också skriva fler artiklar om bin i tidningarna eller göra någonting annat som funkar bättre.

Vi måste ta hand om våra vilda bin och försöka ge dem ett bättre liv.

Farhad, Mahdi M och Hamid

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »