Anita tycker om att hjälpa människor

Röda korset är en internationell organisation som finns i hela världen och hjälper människor som drabbas av katastrofer och hjälper till vid krigsområden. Anita är volontär på Röda korset i Forshaga.

Jag besöker Röda Korsets lokaler i Forshaga en regnig dag i november. Lukten av kaffe möter mig i dörren. Anita som är volontär på Röda Korset hälsar mig välkommen. Anita dricker en kopp kaffe med mig och berättar att hon tycker om att hjälpa och göra nytta för människor.

Röda Korset i Forshaga Foto: Amina

Röda korset är ledande att hjälpa till ute i Världen när det uppstår katastrofer och hjälper till vid krigsområden med människor i nöd. Röda korset hjälper lokalt och internationellt med insatser och projekt. Anita tror inte att det finns något land som inte skulle hjälpa till när det uppstår en katastrof. Alla hjälper till.

När vi sitter och pratar kommer två kvinnor in i lokalen och lämnar två stora, bruna kartonger med kläder och böcker. Innan de går tittar de om de hittar något i butiken. De köper en tröja och och några tavlor.

När Röda korset startade var det för att hjälpa sårade soldater i krig, berättar Anita. Nu är det mer förebyggande av katastrofer. Världen blir en bättre plats med Röda korset, tycker Anita och ser stolt ut.

Vår secondhand butik drivs av skänkta varor som vi säljer som i sin tur blir medel att skänka vid olika behov, förklarar Anita. Varorna skänks av Forshagaborna.

Anita berättar vidare att det finns många föräldrar och barn som kommit från varandra på grund av krig och katastrofer och nu letar efter varandra. Människor lider fruktansvärt av att inte ha någon kontakt med sin familj eller ens veta vad som har hänt dem.

Anita måste nu fortsätta jobba och jag tackar henne för fikat och samtalet. Jag går ut i regnet igen och känner mig nöjd över allt jag fått veta och glad för att det finns människor som Anita.

Av: Amina, Aya, Hamid och Bahram

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »