Boken om Ahmad

Hej!

Jag heter Ahmad och kommer från Afghanistan.  Vi är fem syskon. Jag kommer inte ihåg nånting om mitt land för att vi flyttade från Afghanistan för länge sen. Afghanistan har varit i inbördeskrig sedan länge som handlar om religion, folkgrupper och politik. Mina föräldrar bestämde sig för att flytta från Afghanistan till Iran.

Livet i Iran var inte så lätt. Från början hade vi ingenting att identifiera oss med i Iran t.ex. pass eller legitimation. Människor var inte snälla mot invandrare. Jag bodde i Iran nästan 12  år och jag kan säga att det var de sämsta dagar som jag hade i hela mitt liv.

Mina föräldrar bestämde att vi måste flytta från Iran 2015. Jag är här i Sverige nu men mina föräldrar kunde inte följa med mig. Jag har varit i 15 länder innan jag kom till Sverige. Jag var i Malmö från början. Det var Röda Korset som hjälpte oss i Malmö. Jag skulle flytta till Norge men jag kände mig så fruktansvärt trött. Jag pratade med en kvinna som jobbade i Röda Korset och hon berättade allt om Sverige. När jag var på väg mot Göteborg tänkte jag på hennes ord som hon sa till mig att Sverige är det bästa landet i hela världen. Jag bestämde mig för att stanna i Sverige och att bygga mitt liv här. Jag flyttade till Forshaga till en svensk familj. Det var väldigt svårt att prata med dem från början. Men min svenska mamma tvingade mig att lära mig svenska snabbare än mina kompisar. Jag får inte prata mitt modersmål i hemmet.

Jag vill ha ett vanligt liv här i Sverige. Jag älskar att jobba med människor t.ex. inom vård och omsorg.

Av: Ahmadreza

Please follow and like us:

2 svar på ”Boken om Ahmad”

  1. Du är stark som gjort en sådan resa! Vi är glada att du kommer att bli kvar hos oss till hösten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »