En viktig person i Saeeds liv

Jag ska berätta om en person som gjort allt som är möjligt för att jag ska bli glad och lyckas i mitt liv.

Han vaknade kl 6 på morgonen och slutade kl 21 på kvällen. Han jobbade alltså 14 timmar om dagen. Han har jobbat hårt för att jag ska ha ett lätt liv. Ibland kunde jag inte se honom  hemma på kvällarna eftersom han var kvar på sitt arbete. Arbetet var dessutom väldigt långt från vårt hus.

När jag såg att han verkligen arbetade hårt för att jag vi  ska ha ett bekvämt liv, hade jag dåligt samvete och jag bestämde mig för att hjälpa honom. När blev jag blev elva år ville jag hjälpa honom med hans arbete men han lät inte mig.

Men jag känner skuld och jag sa till honom: “Jag orkar inte sitta och titta på dig och inte göra något. Men han sa: “Mitt arbete passar inte dig och det är farligt!”, mitt barnbarn.

Ja, han var min farfar.

Jag har vuxit upp hos min farmor och farfar och av någon anledning var min farfar som min fader. Min farfar hade ett svårt liv När han var barn dog hans mamma och han började  jobba när han var åtta år och sen när han blev i äldre gick han till kriget mot Ryssland.

Efter kriget han gifte han sig med min farmor. Efter några år fick de fem barn men  efterhand dör fyra av fem barn på grund av en sjukdom, förutom en av dem och han var min pappa.

Min farfar försökte göra så att mitt liv inte skulle bli som hans liv. Jag är skyldig till honom att skapa mig ett bra liv.

Av: Saeed

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »