En viktig händelse i Zahras liv

Jag föddes i Iran och har växt upp i Iran också. Jag hade inte sett mitt hemland som är Afghanistan förrän jag åkte dit för att få ett pass när jag var 16 år gammal.

Den här resan gjorde att jag lärde känna min identitet.

En fråga jag hade när jag åkte dit var: vad är kvar av ett land som har varit i krig i 41 år.

Det här var några av alla saker som jag såg.

Jag kände att människorna i Afghanistan såg på mig som en invandrare. De tyckte att jag var iranier. Jag hade en dålig känsla i kroppen. I Iran var jag ju också invandrare. Jag pratar persiska och kan bara förstå dari.

Jag upplevde också explosioner på nära håll. Jag kände mig rädd och tänkte att här är det svårt att leva. Jag kände mig otrygg.

Det jag lärde mig av min resa är att det finns svåra problem i Afghanistan som tar lång tid att lösa. Jag lärde mig också att jag alltid kommer att vara en invandrare. Det är svårt att acceptera. Jag vet också att jag måste kämpa hårt föra att skapa mig en identitet.

av: Zahra Baqeri

Please follow and like us:

9 svar på ”En viktig händelse i Zahras liv”

 1. Hej Zahra! Det är svårt vad du har gått igenom men du har redan övervunnit det svåra och du behöver inte skapa din identitet eftersom du har den sedan du föddes och jag hoppas att allt kommer att återvända normalt i Afghanistan och att de kommer att leva i fred och kärlek✌👍

 2. Hej Zarah, jag är så glad att du kommit till Sverige för att här är det yttrandefrihet. Jag hoppas att du har ett bra liv här.

 3. Hej Zahra!
  Jag hoppas att det kommer bli en bra regering i Afghaninstan och att alla får rättigheter.
  Jag vet att nästan alla människor har samma problem i Afghanistan. Du har skrivit en jättebra text. Lycka till, ✌️

 4. Hej Zahra!
  Jag hade nästan samma situation som dig och jag förstår hur känner du men livet försätter och vi måste tänka på andra saker.
  Jag hoppas att allt går bra för dig!

 5. Hej Zarah! Jag hoppas allt ska gå bra för dig. Jag önskar dig ett underbart liv och var lycklig!
  Med vänlig hälsningar Sami

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »