Lärarna på SETT-dagarna

Torsdagen den 12:e april besökte vi lärare SETT-dagarna i Stockholm. Det är Skandinaviens största mässa för alla som jobbar i skolan och vill lära sig mer om bl.a. hur man kan använda digitala verktyg i undervisningen.

Vi lämnade Värmland kl. 06.30 och anlände vid Kistamässan kl. 09.30. Det visade sig vara en riktigt bra dag. SETT-mässan är som bekant en mässa som fokuserar på digitalt lärande och digitala verktyg i skolan. Vi hade bokat in oss på fyra föreläsningar hos Apple med bland annat legenden Abdul Chohan, som pratade om AR (augmented reality) och en föreläsning om formativ bedömning.

Vi gick även på en miniföreläsning med Anna Oldner från Rudbecksgymnasiet, som samarbetar med MacForum, där hon talade om självvärdering och kamratvärdering som del i lärandet. Hon talade dessutom om att låta eleverna vara med och bestämma vilka moment som ska och gås igenom i kursen och kanske framför allt HUR. Detta menar hon gör att eleverna engagerar sig och anstränger sig betydligt mer.

Vi hann med slutet på Anders Enströms föreläsning ”Alice, utan läxor” om hur ett positivt bemötande kan ändra en elevs inställning till lärande och hur den läxfria skolan kan öka kunskapen hos elever.

Vi strosade även omkring på mässan och samtalade med bland annat studi.se, ATEA, RFSU, och flera olika digitala läromedel. Vi fick en hel del inspiration av LIN Education som visade ett program som kallades för Loop där en kan dela och ta del av andra lärares planeringar på ett mycket smidigt sätt (kopplat till läroplanen med olika taggar).

Vi tar med oss mycket från den här dagen. Vi kände allihop att vi fick en extra boost nu i mitten av vårterminen. Vi kommer gå tillbaka till vår undervisning med mycket nya idéer och kan tillsammans hjälpa varandra med formativ bedömning och olika typer av digitala verktyg för att öka inlärning.

Bilresan var ett sant nöje; vi hade musikquiz på vägen dit och livliga diskussioner på hemvägen. Ett önskemål eller tanke vi har är att nästa gång ta med fler arbetslag för större reflektion.

Vi testade också apparna Clips och Musikmemon på hemvägen och resultatet ser ni här med skönsång av Janne.

Please follow and like us:

3 svar på ”Lärarna på SETT-dagarna”

  1. Vad spännande!
    Det är jättekul att lärarna har roligt i sitt jobb.
    Och de försöker att göra skolan bättre för sina elever.
    Enligt min åsikt är Anders Enströms föreläsning ”Alice, utan läxor” en fantastiskt idé.

  2. Hej allihop! Väldigt bra text jag har läst. Alltså jag lärde mig flera viktiga ord från den här texten och så jättebra sång sjöng Janne! 🤓🤓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »