Eleverna får åka helikopter till skolan

Efter påsklovet kommer eleverna vid Forshagaakademins Språkintroduktionsprogram att få åka helikopter till skolan varje dag. Skolan väljer att göra detta för att göra eleverna ännu mer motiverade att komma till skolan.

Många av eleverna bor i Kil, bara 10 km från Forshaga, men med buss tar det mer än en timme för eleverna att komma till skolan. Med helikopter tar resan bara fem minuter.                                                                                                                 -Jag ser verkligen fram emot det här. Det ska bli så skönt, säger eleven Ahmad Shah Jabarkhil. Nu kan jag sova nästan en timme längre varje morgon.

-Vi gör den här satsningen eftersom vi tycker att det är viktigt att eleverna kommer till skolan, säger rektor Fredrik Ernfridsson.

Skolans helikopterpilot Khaled Shabban

Det hela blev möjligt tack vare att en av lärarna, Khaled Shabban har ett förflutet som helikopterpilot i Syrien.                            -Det ska bli otroligt kul att få köra helikopter igen, säger Khaled Shabban.

När sedan läraren Jan Bergström av en slump hittade en prisvärd helikopter på Blocket beslutade man att satsa på helikopter istället för buss till skolan.

Det blir inga ökade kostnader för skolan eftersom man kommer att sluta servera skolmat. Istället får eleverna skjuts hem så de kan luncha hemma. Dessutom kommer skolan att erbjuda allmänheten helikopterturer över Forshaga för att finansiera satsningen.

Jan Bergströms Blocketfynd som ska kläs i pizzatillverkarens logotype.

Den här veckan hörde även ett företag av sig och vill sponsra helikoptersatsningen. Det rör sig om en tillverkare av fryst pizza.      -När beskedet om att eleverna ska äta hemma fick vi in en enorm beställning från en mataffär i Kil, säger en företrädare för pizzatillverkaren.              Helikoptern kommer att målas med företagets logotype.

Den 9 april är det dags för premiärtur från HVB-hemmet Loket i Kil.

Please follow and like us:

2 svar på ”Eleverna får åka helikopter till skolan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »