När jag läser om Amina tänker jag på min kompis

I Arkan Asaads Stjärnlösa nätter finns många av de anmärkningsvärda personer, men den som intresserar mig mest, är Aminas karaktär.

Jag vet inte mycket om Amina eftersom författaren inte fokuserar på henne lika mycket som Amár. Han kanske inte vet vad som händer i hennes huvud eller skrev romanen från Amárs ögon.

Efter alla dessa år träffade Amina sin kusin Amàr. De är barndomsvänner. Jag menar att de inte träffades sedan de var små. När Amina gick med på att gifta sig med Amár trodde jag att hon älskade honom, men hur kunde hon bli kär i honom? Amár växte upp i Sverige och träffade henne först efter 10 år. Eller hon var tvungen att göra det som Amàr?

När jag läser om Amina tänker jag på min kompis. Hon var med mig i samma klass och någon hade förlovat sig med henne och hon ville inte studera längre. Hon ville bli hemmafru. Hon gifte sig med honom som Amina som accepterar att gifta sig med Amàr. Vi var i chock när vi fick veta att hon accepterade så snabbt.

Efter ungefär ett år ringde jag henne och frågade henne om hon hade det bra. Hon grät och sa att hon inte ville leva med honom längre eftersom han förolämpade och slog henne för att hon inte gjorde vad han ville. Det är konstigt att efter flera månader av sitt äktenskap var hon väldigt nöjd med honom och hans gåvor och hans vackra ord. Vad ändras plötsligt?

I slutet på sommaren hade hon fått skilsmässa och hon bestämde att hon vill fortsätta studera. Hon bor i Turkiet för att hon går på universitet nu. Jag önskar henne det bästa!

Livet är ibland inte som vi föreställer oss. Vi kan inte bedöma en person från dennes utseende!

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »