Jag och Sana kan leva och trivas här som muslimer

Nu har fjärde säsongen av norska serien Skam börjat. Jag tycker mycket om Sanas trovärdighet. Hon är den enda tjejen som jag har sett följa islams regler även när hon är med sina kompisar.

Sana dricker inte alkohol för hon är muslim och det är Haram och hon vet det och hon accepterar det.

Och det är inte bara alkohol som är Haram i islam. Det finns massa med saker som man inte får göra.

Det finns en del människor som när de  kommer till EU kommer glömma sin tro och inte bryr sig om sin tro. Jag tycker det är fel om man byter sitt tro eller om man inte bryr sig.

Jag håller med om hur Sveriges lag säger att man kan tro på vad man vill. Men i vår kultur är det inte så att man väljer eller inte tror alls. Vi måste lyssna och följa vad som står i Koranen.

Jag kommer ihåg när min pappa slog mig för att få mig att be och lära mig hur man ber. En dag satt jag och min pappa och pratade om varför man ber och han sa för att vi ska lära oss hur livet är. Sen sa han till mig vem som har skapat mig, att det är Gud som har skapat alla människorna som finns i världen. Det står i Koranen också om du inte tror på mig, sa han. Om man inte accepterar det som Gud säger kommer man hamna i helvetet när man dör, sa han.

Sedan har jag förstått att Gud finns överallt och kan hjälpa mig. Sen dess bestämde jag mig för att jag ska göra som Koranen säger, inte för pappas skull utan jag gör det för min skull.

Jag tycker att det spelar ingen roll vilket land man bor i. Man ska följa regler ändå oavsett vilken religion man tror på. Jag tror att Sana kommer att bli den hon vill och ändå kunna vara en god muslim.

 

Please follow and like us:

7 svar på ”Jag och Sana kan leva och trivas här som muslimer”

  1. En himla bra krönika!!! Jag håller med dig att man måste tro på Gud för sin skull inte för andras skull. Din pappa slog dig därför han vill bästa saker till dig. Jag hoppas att du och Sana kan leva i frihet. 👌👌

  2. Hej Daniel! Det var en spännande historia av dig. Du gav bra information om det. Lycka till! ✌🏽✌🏽️✌🏽️

  3. Hej! Jättefin krönika tycker jag. Ja, många av oss bryr inte sig så mycket om religionen och jag tror inte att vi alla följer Koranen heller.

  4. Hej Danial! Intressant berättelse och jag önskar er lycka till i det här livet! Man måste följa det man tror på.

  5. Himla bra krönika! Jag håller med Danial att man måste tro på gud för sin skull inte för de andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »