Hur det känns när man inte kan gifta sig med någon som man vill

Jag vill gifta mig men jag kan inte.

Be with a man who ruins your lipstick not your mascara.

Jag älskar Klara och hon älskar mig. Vi träffades på en fest för ett år sedan och sedan dess har vi varit tillsammans.

Vi har samma hobby och vi älskar att boxas och vara ute i naturen.

Klara har bott i Sverige hela sitt liv och har växt upp med sin mamma, pappa och bror.

Klara hade precis flyttat till Göteborg när vi träffades.

Hon studerar vid universitetet. Jag hade bott i Sverige i sex månader när jag och Klara träffade varandra.

Jag är asylsökande och vet faktiskt inte om jag får stanna i Sverige eller ej.

Det gör så ont i mitt hjärta för att jag älskar Klara mycket och vill att vi får gifta oss och ha en framtid tillsammans.

Men min familj är muslimer och de kommer inte att acceptera att jag gifter mig med en svensk, kristen tjej för att det strider mot lagen som är i Islam.

Klaras mamma och bror gillar mig men hennes pappa är Sverigedemokrat och tror att alla muslimer våldtar tjejerna och bombar allt och alla.

Klaras pappa tror att alla muslimer är dumma och våldsamma och sätter inget värde på kvinnor. Därför hatar han mig och vill inte att jag ska vara med Klara.

Men alla muslimer är inte våldsamma eller extremister.

Utan jag är precis som vilken kille som helst. Det finns ingenting som skiljer oss fast jag är muslim och de tror på andra religioner.

Vi båda är människor och jag vill vara lika som andra svenskar och ta del av svenska kulturen och vardagen för min och Klaras framtid.

Att jag är muslim och Klara är kristen ska inte hindra oss att få en framtid tillsammans.

Klara och jag älskar varandra och vill gifta oss.

Fast våra familjer accepterar inte det men det är en sak som vi vill och de får lov att respektera att vi har valt och älskar varandra.

Men i alla fall jag är inte säker på att våra familjer accepterar att jag och Klara ska gifta oss.

Men jag är är hoppfull och kämpar alltid för att göra mitt bästa som jag kan och ska bevisa för Klaras pappa att han tänker fel om muslimer och islam.  

 

Please follow and like us:

5 svar på ”Hur det känns när man inte kan gifta sig med någon som man vill”

  1. Hej Maisam jan! Jag håller med dig bror. Du vet världen är så man vet ingenting men man säger något fel till en person. Jag önskar dig ett bra liv och som du vill. Jag hoppas att du och Klara kan gifta er med varandra och en viktig sak är att jag och Mustafa är redo för att dansa på det bröllopet. Lycka till!😜😜😜😎😎😂😂👍✌️

  2. Hej Maisam, du är en aktiv elev i vår klass! Det här är en del av problemen som du berättat om. Tyvärr har vi växt upp med krig. Jag hoppas att vi kan skapa en ljus framtid.

  3. Hej!
    Hur gick det för dig och Klara? Jag undrar för jag är i en liknande situation med en muslimsk man från Syrien. Det känns inte som att hans familj kommer att kunna acceptera att han gifter sig med en svensk, kristen kvinna och jag vill inte komma emellan honom och hans familj. Samtidigt vet jag inte vad jag ska göra då jag älskar honom så mycket.

    1. Hej! Vår blogg görs av elever som går Språkintroduktionsprogrammet. Eleven som skrev om sig och Klara går inte kvar hos oss och jag vet tyvärr inte hur det gick för dem. Vi försöker att jobba mycket med att man alltid har rätten att välja vem man ska leva med. Det är ju tyvärr ingen självklarhet för alla föräldrar att låta sina vuxna barn välja sina liv. Jag förstår att det är en jobbig situation för dig men jag hoppas att du och din pojkvän kan och vågar följa det ni känner är rätt för er.
      Stort lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.