Den dåliga Vilde är den bästa förebilden

Hur mår Vilde? Jag kan inte svara på detta för att hennes situation jätteolika mot de andra tjejerna som spelar i Skam. Jag tycker Ulrikke Falch som spelar Vilde är jätteduktig och modig för att hon har den svåra rollen men hon bryr sig inte och klarar sig. Om någon frågade mig: “Kan du spela den rollen?” skulle jag absolut svara nej för att Vildes karaktär vill hooka och ligga med killar.

Jag vill aldrig  spela som den här rollen och min kultur accepterar inte detta heller. Men om jag inte bryr mig om min kultur och spelar den rollen ska mina släktingar som bor i Kurdistan säga “Är du hora som spelar den rollen?” Kurdiska folket  tycker inte att tjejer ska spela såna roller. När de tänker så här om mig då blir jag ledsen och känner mig svag för att de kan prata så om mig.

Det är ofta bra att man inte man bryr sig om vad de andra säger men det är bra att man ibland tänker lite på vad de kommer att säga. Jag känner ingen kurdisk skådespelare som spelar roller som Vilde. Och jag tror inte nån vill spela det heller.  

Vilde vill att alla är intresserade av henne men de andra tjejerna som har roller i Skam är inte som Vilde.  Jag tror många tjejer och killar vill att alla ska tycka att de är intressanta. Jag tycker inte om att man ska försöka vara intressant för då är man inte sig själv och visar en orättvis bild av sig själv. Man måste vara sig själv utan att göra och säga saker bara för att andra ska tycka om dig.

Jag kan aldrig jämföra mig och Vilde. När jag har tittat på Skam till nu har jag funderat mycket på Noora. Hon står upp för kompisar och hon har inte tid för sig själv.

Men Vilde tänker på sig själv också men utan att tänka på sin hälsa. Hon vill vara smal bara för killar. Det är inte bra att hon tänker så. Men i alla fall hon är ett bra exempel på att man lär sig vad man inte ska göra…

Please follow and like us:

7 svar på ”Den dåliga Vilde är den bästa förebilden”

 1. Det en sjukt bra krönika!!! Jag tycker att Vildes karaktär visar oss en person som vill attrahera andra människor till vilket pris som helst. Även om hon skadar sig. Hon är ett exempel på en dum och naiv tjej.

 2. Bra jobbat Sara!
  Det är jätteroligt å läsa din krönika.
  Sån mentalitet och tankesätt finns det i många kulturer.

 3. Jättebra! Zehra, du har helt rätt och jag håller med om att du inte kan spela sån roll som Vilde spelar i Skam.
  För att dina släktingar och din kultur accepterar inte men du måste veta att om man vill bli lycklig och nå någonting, så måste man förlora nånting annat eller offra nånting som man inte vill.

 4. Alla tycker olika och vissa kulturer accepterar inte vissa saker! Men det beror på vilken kultur man kommer ifrån! Fint skrivet!

 5. Hej Sara! När jag läste din krönika var det spännande och kul som du har skrivit. Jag håller med dig. Lycka till!👍👍👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »