Helt annorlunda situationer!

Skam, skam, skam, igen med skam! Det låter som jag tjatar så mycket?!

Det är svårt att undgå att den norska tv-serien “Skam” har blivit en riktig succé i Sverige. Alla tycks mer eller mindre besatta. Helt plötsligt pratar människor norska och hyllningarna flödar i sociala medier. Nu pågår den fjärde säsongen som handlar om Sana, som är en muslimsk tjej. Det händer mycket om henne tycker jag! Hon är en religiös tjej eftersom hon vill behålla sin religion och kultur men vissa tider tillåts hon inte att göra det!

Tjejerna i skam gör som de vill, men de gör inte som de inte vill, egentligen de är helt fria! Men jag funderar på tjejernas situation i Afghanistan och de är inte helt fria, de kan inte bestämma över sitt liv! Det är helt annorlunda situation mellan Nordens tjejer och mitt hemland! Jag har sett många tjejer som inte fick bestämma själva och inte fick komma ut från huset ens! När jag var liten var det här frågetecken för mig att vrf får de inte komma ut??? Eller när de fick komma ut, vrf de misshandlades av sina bröder eller föräldrar??? Var är fel egentligen??? Bara för att de är tjejer och vi är killar? Är de inte människor??? Och många frågetecken som snurrade runt i mitt huvud!!!

Skam visar hur bra som helst en ram av frihet och valmöjlighet tycker jag! Det är jätteviktigt att behandla tjejerna på ett bra sätt, det är inte bara en grej som måste fixas, det här innebär mycket som måste fixas i mitt hemland! Nu börjar huvudvärk och tänka på olika situationer! Jag tyckte synd om den där 14-åriga tjejen jag kände som såldes till en fyrtioåring, men jag glömmer aldrig hennes bröllop och när hennes tårar föll ner. Alla trodde att det var glädjetårar men jag håller inte med fortfarande!

Var i koranen står att man får ta en människas valmöjlighet???
Var i Koranen står att föräldrarna får misshandla sina barn???
Var i Koranen står att föräldrarna får tvinga tjejerna att gifta sig???

Aldrig i livet ska jag tvinga mina barn att gifta sig med en person som jag vill, de ska vara fria att bestämma över sina liv och fundera på allting och välja rätt väg!

Koranen är den mest kompletta heliga boken från Gud och det är väl sant att Koranen aldrig säger så! Att behandla andra illa och misshandla är förbjudet i Koranen (stor haram). Killar måste bry sig jättemycket om tjejerna för att tjejerna är det viktigaste i deras liv, säger Koranen men den säger det inte direkt. Man måste fundera på mycket! Alla har rätt att tänka själva och överväga allting utom Gud!

Please follow and like us:

6 svar på ”Helt annorlunda situationer!”

  1. Ibland tänker jag mig hur kom Johan på att se på Skamserien? Jag kommer att aga honom hahaha. Det var ett skämt. lol

  2. Det var himla bra Zeynollah! Du påminner en sak till oss att vi måste ge hand till hand. Att ta bort den dåliga kulturen från våra hemländer och meddela människor att kvinnor också har samma rätt som männen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »