Att inte få leva sitt liv som man vill

I fredags hade Sana bussfest, det var ganska många personer som kom på bussmöte hos Sana och Sanas vänner skulle dricka alkohol men Sana ville inte dricka. Hon var mycket orolig hur det skulle bli om pappa och mamma kommer hem tidigt. Det blev så som Sana trodde, pappa och mamma kom hem tidigt. När pappa och mamma kom hem och upptäckte en flaska vodka, blev de jättebesvikna och arga på sina barn eftersom de trodde att det var deras barn som druckit alkohol. När Yousef berättat att det är han som köpt till sin kompis då blev Sana glad. Sana skickade ett SMS till Yousef och tackade för att han kunde hjälpa henne. Han svarade att det var ingen fara för att han tror inte på Gud. Då blev Sana jättebesviken för att hon är kär i honom och hon vill inte gifta sig med någon som är inte muslim.

Jag undrar varför är bara tjejer så begränsade i världen. En kille kan göra allt som han vill men en tjej kan inte göra vad hon vill. Det är otroligt konstigt, tycker jag.

Jag förstår att det är svårt för Sana eftersom hon vill ha kvar sina vänner samtidigt som hon vet också att mamma och pappa kommer bli arga om de få veta att de dricker alkohol. Jag tycker att Sana skulle ha sagt till sina vänner att det är förbjudet att dricka alkohol i deras hus. Det blev bra att Yousef ljög för Sanas föräldrar för att hjälpa henne.

Hon var jätteglad för att Yousef kunde hjälpa henne. Annars om Yousef inte kunde hjälpa henne då kanske hon hade förlorat sina vänner.

Jag tror och tycker att när en religiös familj flyttar till ett demokratiskt land måste föräldrar ge frihet till sina barn annars kommer barnen växa upp på fel sätt.

När någon familj eller någon person som är ensam flyttar till ett nytt samhälle då måste man tänka på integration och ha respekt för den nya kulturen som man lever i. Vi har pratat om demokrati i skolan och för mig är det självklart att om till exempel två personer blir kära i varandra då får deras familj inte stoppa dem eftersom i det nya samhälle som vi pratar om ser fint och med respekt på den saken. Hur man ser på kärlek och tjejers rättigheter i landet som vi flyttade till måste alla respektera men jag förstår att det inte är lätt.

Med tiden ska allt bli bra.

Please follow and like us:

4 svar på ”Att inte få leva sitt liv som man vill”

  1. Hej brorsan! Det är en helt bra text. När jag läste den här texten då förstår jag bra om nya samhället och nya kulturen. Lycka till!

  2. Hej Jaweed! När jag läste texten fick jag veta mer om det som du har skrivit. Det var jättebra text. Lycka till!👏👏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »