Jag älskar alltid min mamma

När jag var liten bodde jag i Afghanistan Ghazni Moqor. Jag hade en lillebror som jag brukade leka med.
På morgonen gick jag till skolan och efter skolan var jag hemma och passade min bror ibland. Vi hade ganska många djur hemma. Vi hade ett rum till våra djur som sov där på nätterna. Ibland brukar jag går dit. Det luktade jättemycket bajs och kiss. När de var hungriga så åt de jättemycket. Ibland gick jag och sa till mamma att djuren var hungriga. När min mamma gav dem mat så blev de tysta.

Vi hade flera får hemma och min mamma brukade mjölka fåren och sen gjorde hon afghansk mat som heter Shir Roghan. Det var jättegott. Och ibland sparade hon mjölken för att göra yoghurt. Yoghurten var lite sur.  Vi hade många hönor hemma. Vi fick ägg från dom.

Vi hade också tuppar hemma. De var stora och arga. Min mamma brukade alltid säga att jag skulle inte gå fram till dom för att de var farliga. Jag ville alltid klappa på tupparna men jag fick inte för min mamma. En dag när min mamma gick till vår granne så tänkte jag att nu kan jag klappa dem för att min mamma var inte hemma. Jag gick in i deras rum för att känna på dem.

När jag öppnade dörren så sprang de emot mig och stötte till mig. Jag sprang in i mitt rum och stängde dörren. Jag var jätterädd och skakade. Och när min mamma kom hem så sprang jag till henne. Min mamma blev jätterädd och frågade mig vad som hände. Jag sade till henne jag gick in i tuppens rum för att känna på dem. Min mamma blev jättearg på mig och sade till mig att jag inte hade fått gå in där. Efter det lovade jag min mamma att jag skulle lyssna på henne.

Please follow and like us:

12 svar på ”Jag älskar alltid min mamma”

  1. Du är jätte duktig Ali bror. Du har skrivit verkligen tydligt den här berättelsen! Jag blir faktiskt glad när mina klasskamrater gör sina läxor och försöker att lära sig svenska.

  2. Jag vill säga en sak till alla mödrar. Gud sände dig till mig som en speciell gåva från ovan för att lära mig livets lärdomar och duscha mig med din kärlek, mamma.

  3. Hej Ali! När jag läste texten fick jag veta mer om dig. Jag tycker att du måste vara försiktig med tupparna och jag tror att din mamma annars är jättesnäll. Det var roligt att veta lite mer om hur du har haft det i Afghanistan. Lycka till med allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »