Vi skriver haikudikter

För att träna på satsmelodin i svenska språket fick eleverna i 2a och 2b skriva haikudikter, först på svenska, och sen samma dikt på sitt modersmål. Sen fick eleverna jämföra likheter och skillnader vad gäller melodi och stavelser på de olika språken. Exempelvis hade en strof på svenska sju stavelser, medan den på Somali hade sjutton stycken! Här följer några av de dikter som eleverna skrev :

Jag måste läsa                                                                                                     Alltid spelar jag pingis                                                                                       Nu börjar lektion

Jag går till skolan                                                                                               jag skriver på min lektion                                                                                 jag sitter på stol

Jag tycker om gym                                                                                             Igår åkte jag till Kil                                                                                             Idag mycket varmt

Min kompis blir trött                                                                                         Lärare står fram tavla                                                                                         jag söker bra ord

jag vill sova nu                                                                                                   Här har jag ingen bra säng                                                                                 lektionen pågår

Jag älskar hästar                                                                                                 jag har läxa i hemma                                                                                         Jag ska åka hem

Jag vill gå hem nu                                                                                               Jag ska åka skidor nu                                                                                         jag tittar på film

Jag gillar henne                                                                                                   jag har ett suddigummi                                                                                     jag har en penna

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »