Snöplig avslutning på projektet ”Att vara bi i Forshaga”

Elevernas projekt ”Att vara bi i Forshaga” fick en snöplig och lite tråkig avslutning i och med att skolorna stängdes i våras. Vår plan var att gå ut i lågstadieklasser i kommunen och informera om bin och låta barnen bygga bihotell. Vi skulle även delta i några olika event för att informera om bin och vårt projekt. Dessutom skulle elevernas arbete dokumenteras av ett externt filmteam för att spridas vidare.

När skolorna stängdes i mars hade vi förberett allt detta och dessutom hade eleverna ordnat sponsorer till cirka 20 bihotell som skulle placeras ut i Forshaga.

Efter att skolan stängdes i mars tog några elever på sig ansvaret att slutföra utplaceringen av bihotellen. De försåg varje hotell med en skylt med sponsorns namn. En fin vårdag i april såg eleverna till att varje bihotell sattes upp på lämpliga platser här i Forshaga. 

Vi som är kvar på skolan har sett att flera rum i hotellen fått hyresgäster. 🐝😀

Filmen gjordes av Amina, Zahra och Roda

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »