Johan lär sig nya saker varje dag

Johan Sköld har jobbat på ForshagaAkademin i över 20 år. Han trivs med sitt jobb. Att jobba med trevliga människor och att lära sig nya saker är viktigt för Johan.

När vi ska intervjua Johan sätter vi oss i skolans filmrum. Det är ett mysigt rum utan fönster. I rummet finns många fina bilder på gamla elever. Det finns också mycket filmutrustning som en grön vägg, lampor m.m.

Vi träffar Johan i skolans filmrum.

Johan jobbar med svenska, tyska och svenska som andraspråk. Vi förstår också att Johan jobbar med digitala verktyg. Han är bra på iPad och lär elever och lärare hur man använder iPaden och appar.

-Jag har varit lärare i 23 år och på den här skolan har jag jobbat i över 20 år.

Johan berättar att han testat flera olika jobb innan han läste till lärare. Han har jobbat på bank, på kyrkogård, på bensinmack, som städare och som kypare. 

-Det var nog lättare att få ett jobb när jag var ung, tror Johan.

-På gymnasiet läste jag samhällsprogrammet. Då hade jag inga tankar på att bli lärare. När jag gjorde min militärtjänstgöring märkte jag att det var kul att undervisa.

Johan och Alireza

-Det svåraste med att vara lärare är att man alltid kan göra lite mer. Man är aldrig färdig. 

När Johan är ledig gillar han att vara med familjen, lyssna på musik och att träna. När han var var yngre spelade han ishockey i division 1. 

Om Johan inte var lärare skulle han gärna jobba med att arrangera saker.

-Men jag kan absolut tänka mig att jobba som lärare tills jag blir pensionär. Det är ett roligt jobb. Man får träffa många trevliga ungdomar och man lär sig något nytt varje dag.

Av: Amir och Alireza

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »