Sagan om Björn


Det var en gång en gammal man som hette Björn. Björn var väldigt tjock och väldigt lång. Det enda man sig i hans rynkiga ansikte var hans blåa ögon , resten täcktes av hans stora skägg. Hans hår var svart och hängde ner i långa stripor ner mot nacken. Han var alltid klädd i en ren vit rock då han kanske inte brydde sig om sitt utseende men rocken ville han alltid skulle se fin ut. På fötterna bar han ett par rosa, trasiga skor.  

Björn bodde ensam i ett litet fint hus i skogen utanför Karlstad. På dagarna brukade han bada i en liten sjö i närheten av sitt hus och för att få mat jagade han älg på helgerna. 

En dag bestämde sig Björn för att han inte längre ville vara ensam, utan ville träffa en flicka som han kunde dela sitt liv med. Han gick in till staden och började sin jakt på en flicka som ville leva ihop med honom. han prövade först att gå på en restaurang, såg en flicka som satt ensam och frågade om han fick slå sig ner. Flickan sade nej då hon tyckte att hans hår var alldeles för smutsigt och ovårdat.  

Björn gick då till en frisör för att få håret klippt och tvättat. “Amirs frisörsalong, vi fixar håret”, stod det på skylten där Björn gick in. Frisören som klippte och tvättade hans hår hette Sofia var mycket duktig så efter två timmar så var hans hår som nytt. Björn tackade Sofia och gav sig ut på jakt igen.

Denna gång provade han ett diskotek, såg en tjej och frågade om de skulle dansa. Hon sade nej med hänvisning till hans stora skägg, som gjorde att man knappt såg hans ansikte. Björn såg inte något annat val än att gå tillbaka till Amirs salong och återigen låta sig klippas. Denna gång var det skägget som försvann och återigen var det Sofia som gjorde jobbet. För tredje gången gav sig Björn ut på jakt efter sin drömflicka. 

Denna gång gick han till en bio, såg en ensam flicka och frågade om de kunde gå tillsammans. Flickan tittade på Björn, uppifrån och ner, tackade nej då hon sade att hans skor var trasiga. Då frisören Sofia hade hjälp honom två gånger tidigare tänkte han att hon kanske även kunde hjälpa honom nu, så han gick återigen till frisörsalongen. Sofia sade att hon inte kunde klippa honom ett par nya skor men gärna följde med honom till en skobutik för att hjälpa honom att välja ett par nya skor.

De gick tillsammans till en skobutik och Sofia valde ett par fina Adidasskor till honom. Björn ställde sig framför en spegel, såg sitt nyklippta hår, sitt ansade skägg och sina nya fina skor. Han vände sig mot Sofia och frågade hur han kunde tacka henne. Sofia sken upp och svarade: “Du kan bjuda mig på restaurang och sen kanske en bio. Och i morgon kan vi gå på diskotek.

Och efter den dagen var Björn och Sofia oskiljaktiga och levde lyckliga tillsammans resten av sina liv.

SLUT!

Av: Eleverna i grupp Blå

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »