Flickan och vargen

Det var en gång en flicka som hette Elena. Hon var kort, hade långt orange hår och bar alltid en rosa klänning. Hon bodde i ett litet hus i en liten stad tillsammans med sin mamma, pappa och 2 syskon. Alla i den lilla staden tyckte om Elena. Hennes favoritsysselsättning var att laga mat till hela sin familj och extraglada blev familjen när hon lagade fisk med ris. På dagarna brukade hon även plocka frukt från träden som växte utanför husen.

En dag skulle Elena gå med lite frukt till sin mormor som bodde långt bort i skogen. Hon lade frukten i korgen och började gå. När Elena kommit till början av skogen såg hon en liten vit kanin som hon började leka med. Leken med kaninen varade så länge att Elena till slut glömde bort att hon ju skulle till mormor.

Plötsligt insåg Elena att det började mörkna och i leken med kaninen hade hon inte bara glömt bort mormor utan även tappat bort vilken väg hon skulle ta hem.

-Hjälp, hjälp! Ropade Elena som nu började bli lite rädd.

Ingen svarade. Det var knäpptyst. Plötsligt bröts tystnaden av att det började prassla l en liten dunge några meter bort. Elena vände sig skrämt mot ljuden och stirrade in i ett par gula ögon. En varg! Utan att släppa blicken från vargen började Elena försiktigt att backa, samtidigt som vargen började gå mot henne. Elena fortsatte att backa men till slut tog det stopp. Tvärstopp! Elena vände sig om och även om det nu nästan var becksvart kunde hon skönja en vägg, en vägg som måste tillhöra ett hus. Elena tog hjälp av sina händer och började följa husväggen. Plötsligt kände hon en dörr. Hon bankade på dörren samtidigt som hon skrek – hallå, hjälp mig!

Plötsligt öppnades dörren och en gammal man står innanför. Elena kastar sig in samtidigt som hon säger att det är en varg som jagar henne. Den gamle mannen lugnade Elena och ber henne berätta vad som hänt. Elena berättar allt, att hon skulle till sin mormor, leken med kaninen, mörkret som kom och de gula ögonen på vargen.den gamle mannen, som presenterade sig som Alex, var en snäll gammal man, så han erbjuder Elena att sova över i sitt hus. Innan Elena går och lägger sig så bjuder Alex Elena på soppa och smörgås

Nästa dag så hjälper den gamle mannen Elena att hitta till sin mormor Elena blir jätteglad när de kommer fram till mormor och de båda omfamnas i en varm kram.

Nästa gång Elena går till sin mormor kommer hon inte att stanna för att leka med en liten vit kanin.

                                                Slut!

 

Please follow and like us:

Ett svar på ”Flickan och vargen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »