Kan man ha två kulturer om man uppfostrats i ett annat land?

Det är dags att skriva om en bok som heter Stjärnlösa nätter. Amàr är huvudperson i boken och han uppfostras med annan kultur i Sverige. När han besöker sin familj i Irak sa hans pappa att “du ska gifta dig med din kusin Amina” men Amár svarade “Nej jag kommer aldrig gifta mig med min kusin”. Hans pappa sa “Du fattar inte. Det ligger i vår kultur att gifta sig”.

Jag vet inte riktigt hur det känns att gifta med sin kusin men Amár och Hans pappa har olika åsikt. Amar vet inte så mycket om sitt hemlands kultur men hans pappa vet allt.

                        ***********

Min åsikt är att Amàr har växt upp i ett annat land med en annan kultur där man kan bestämma över sig själv och över sitt liv. Hans föräldrar har uppfostrats i sitt hemland där deras föräldrar kan bestämma. Det är inte roligt att föräldrar ska bestämma över dig och ditt liv när du är över arton år.

Tex. om en kille och en tjej är i kära i varandra och de vill gifta sig men om deras föräldrar avvisar, vad gör man då?
De blir missförstådda och bråkar med varandra.

Jag tror att det är föräldrarnas problem eftersom de inte kan leva i deras barns liv. Det finns mycket saker som föräldrarna gör för sina barn också, t.ex respekt mot andra och arvet från sin religion. Men de vill också att vi ska följa dem på vilken väg de vill.

Amàr har också samma sak. Han vill bestämma själv över sitt liv. Men hans pappa vill att Amàr ska göra vad pappan vill. De kunde inte förstå varandra för att de har nästan olika kulturer. Det är lätt att förstå olika kulturer men det är lite svårt att följa. Det var ju svårt för Amàr att gifta sig med sin kusin och det påverkas av att han har växt upp i och följer en annan kultur.

Avslutningsvis kan jag säga att man kan ha olika kulturer men det är svårt att följa för att i olika kulturer finns olika samhällskulturer.

Please follow and like us:

Ett svar på ”Kan man ha två kulturer om man uppfostrats i ett annat land?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »