Är familjen viktigare än dina val?

När Amàrs pappa i boken Stjärnlösa nätter hade legat på sjukhus så tänkte Amàr rädda sin fars liv genom att säga ”okej” till att gifta bort sig med den som han inte älskar. Han hade gått till helvetet för sin fars skull. Kan man göra så här? Jag tycker det är orättvist att bestämma så, istället får man leta efter en väg att lösa problemet.

Jag tänker att familjen är viktig. Jag vet exakt hur jobbigt det är utan familj utomlands. I många kulturer eller religioner säger  man: ”du ska respektera dina föräldrar” det står i bibeln också: ”Hedra din fader och din moder, för att du må länge leva i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig” (kapitel 20 nummer 12 Mosebok). Egentligen finns det inte några regler som skriver  ”din familj kan bestämma över dina val.”

Å andra sidan kan jag säga att det är egoistiskt av pappan för att han vill att de ska älska varandra i framtiden för hans skull. Tänk hur Amàrs pappa var  innan och efter Amàr giftes bort. Han hade full respekt av släktingar innan Amina gifte sig men när Amàr inte ville blev han inte längre respekterad. Det kan jag säga är som att spela kortspel med dina barn som insats.

Avslutningsvis vill jag säga att alla barn eller människor har sina rättigheter att välja sitt liv. Men det betyder inte att man är respektlös mot sin familj. Jag vill gärna hjälpa och försörja min familj men kan inte ge dom en chans att bestämma över mitt liv.

Please follow and like us:

2 svar på ”Är familjen viktigare än dina val?”

  1. Grattis! Jag har läst alla krönikor på bloggen men det är bara du som inte har skrivit mot kurder. Snart kommer en insändare om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »