Kan man lära sig älska någon om man har skilda föräldrar?

Amár i boken Stjärnlösa nätter är en kille som har skilda föräldrar. En dag säger hans far: “Det är dags att du gifter dig!” Men Amár svarar: “Jag ska aldrig gifta mig, kolla hur det gick för dig och mamma”. Han trodde att det ska hända igen som för sin mamma och pappa, eftersom de är skilda.

Men jag tror inte som Amár. Jag tror att du kan påverkas av vem som har uppfostrat dig. Man kan också ha några procent av egna kunskaper.

****

Jag hade en kompis som har skilda föräldrar. Hennes pappa har två killar och två tjejer från tre olika kvinnor. Hennes mamma har bara henne och en kille till från samma pappa. Hon har tre syskon.

Men hon bor själv med sin mamma och de älskar varandra väldigt mycket. De ser ut som fattiga människor. De säljer några småsaker som tuggummi och kakor framför någon affär som inte säljer samma sak. Där finns också den starka solen. Men de är fulla av kärlek och respekterar varandra. Hennes pappa kommer sällan och besöker dem men hon tycker inte om honom. För att ibland vill han bestämma över hennes liv. Han hjälper henne inte med någonting och han vet inte vad hon gör.

Han bor med sin tredje fru och har en dotter med henne. Den tjejen och min vän har olika beteenden.

Den tjejen är nästan rik. Hennes föräldrar gör vad hon vill och hon får alltid kärlek från sin mamma och pappa. Hon lever ett bra liv och hon tror inte att någon person har några problem. För att hon har inte sett nån svårhändelse i sin liv. Hon har inte samma beteende som sin familj.

Min vän är alltid upptagen för att bygga ett bra liv. Hon är alltid redo för att hjälpa någon som har problem. För att hon hade jättemycket händelser som var svåra att lösa i sitt liv. En av dem är när hon studerade och lämnade sig skolan på grund av ekonomi. Hon kunde betala en gång till skolan men hon kunde inte gå till skolan varje dag, eftersom om hon skulle gå till skolan måste hon ha sparade pengar till någon som de behöver och om hon ska ha pengar hon måste jobba. När hon jobbar träffar hon många personer och har en bra vänskap mot andra. Hon har påverkat sin mammas beteende.

Dessutom kan man lära sig att älska någon men inte bara från sina föräldrar. Man kan lära sig också från sin miljö.

Amár kanske också har påverkats av sin familjs beteende men han kan bygga ett nytt beteende som han vill. Till exemel om han hatar arga personer, kan han försöka att vara snäll om han inte vill att vara skild som sina föräldrar. Det kan man inte bestämma över. Fast när man gifter sig. Det är ju bara chans. För att det hör ju till framtiden, till framtiden kan man bara önska vad man vill. Hoppas att han ska ha en lycklig chans.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »