Varför vill föräldrar inte förstå sina barn?

Berättelsen Stjärnlösa nätter handlar om Amar som är från Kurdistan men lever i Sverige nu. Han kom till Sverige med sin pappa. Hans pappa bestämmer alltid över Amar. Han bestämmer hur han ska leva, hur han måste jobba och vem han ska gifta sig med. Amar vill inte tänka som sin pappa när han ska gifta sig. Han vill gifta sig av kärlek och välja vem han vill. Amars pappa vill att han gifter sig med sin kusin. Han måste. Men det vill inte Amar.

Jag har hört och sett att många personer inte kan bestämma över sitt liv. Ofta är tjejerna mest utsatt och den kulturen finns i mitt land tyvärr. Och många killar eller tjejer flyr med sin flickvän eller pojkvän till annan plats eller annat land.

Jag tror Amar har stor respekt för sin pappa. Vågar inte säga något. Jag tror att Amars pappa har kvar den kurdiska kulturen och Amar har svensk-kurdisk kultur. Om inte Amars pappa kommer att förstå vad Amar vill med sin framtid kommer han att lämna sin pappa och gå sin egen väg.

Föräldrar måste förstå sina barn!

En kommentar till “Varför vill föräldrar inte förstå sina barn?”

  1. Hej Hamid! Jag är också kurd men min pappa är inte som Amars pappa som bestämmer våra liv. Vi kan tänka så här: Förut tänkte vi kurder mycket på kulturen men nu är det inte många som tänker på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *