Varför, varför, varför ska man inte få välja själv?

Den boken som jag läser heter Stjärnlösa nätter och den handlar om en kille som heter Amar och hans dåliga dagar i Irak. Amar tänker att det är svårt att man inte får bestämma själv och han är väldigt nyfiken på detta att varför man inte får bestämma över sitt liv.

I boken vill Amars familj att han skall gifta sig med sin kusin, men för närvarande vill han inte gifta sig alls med någon, men hans familj tvingar Amar att gifta sig med sin kusin. Amar är uppväxt i Sverige sedan han var tre år gammal och han tänker som en svensk.

Jag har blivit jätteförbannad på Amars pappa för att de vill att Amar ska gifta sig med kusin fast han inte vill. Amar säger till sin familj att “jag är bara ett barn och jag har inte hittat den rätta som jag älskar”. Amar säger till sin familj att “vet ni vad som kommer att hända när vi gift oss? Hon är som min egen syster och våra barn kommer att få tolv fingrar och två huvuden”.

Varför ska man inte får välja själv när man är uppväxt i Sverige och jag tycker att alla ska få rätt att välja själv. Det betyder inte för honom att han bara för att han är kurd är tvungen att gifta sig med en kurd. Han kan välja att gifta sig med en annan.

Jag hade en vän som var uppväxt i Storbritannien och han hade två kulturer. Hans pappa var afghan och mamman var engelska och hans familj ville att han skulle gifta sig med en afghansk tjej. Men han sa till sina föräldrar att han är uppväxt i Storbritannien och vet ingenting om afghansk kultur så varför ska han gifta sig med en afghansk tjej. Men hans föräldrar ville att han skulle gifta sig med en afghansk tjej. Då sa killen till sin familj att han inte ville gifta sig och att han var för ung och skulle bestämma själv.

Så jag tänker att alla ska få bestämma själva och gifta sig med vem man vill.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »