Jag ska bli som Sana

Varför vill jag vara som Sana och varför tycker jag om henne? Det är inte bara jag som vill det eller tycker om Sana. Det är många människor som vill vara Sana. Jag tycker att hon är lycklig hon är pålitlig och hon är tuff etc.

Jag tycker om Sana för att hon är alltid försöker att göra det bästa och hon är oövervinnerlig. Hon har många bra sidor.

Hon tycker om att göra sina kompisar glada och nöjda. Hon försöker att vara med sina kompisar när de känner sorg eller lycka. När hennes vänner har något problem så löser hon det som om det var hennes egna. Hon är en jättebra tjej. Hon har respekt till de andra och hon är mycket artig. Hon försöker att alltid vara med sina kompisar.

Till exempelvis så är hon är en muslimsk tjej och i den islamiska religionen är dans framför killarna haram.

Men hon bryr sig inte om det. Och går med sina kompisar överallt.

Och ett annat exempel är när hennes vän Noora snackar om Yousef. Då säger Sana att muslimska tjejer bara får gifta sig med muslimska killar. Noora frågar henne varför och då svarar Sana att det är för att det står i Koranen.

Hon ger mycket uppskattning till sina vänner.

Men hon försöker också att följa sin religion och de  religiösa plikterna. Hon vet hur hon vill att hennes vänner ska vara. Hon har valt jättebra kompisar.

Jag är också som Sana. Jag tycker om att vara mest med mina vänner och när vi blir tillsammans då skojar vi, skrattar och njuter. Vårt förhållande är mycket nära. Men vi respekterar också varandra och allt har en gräns mellan oss.

Några säger att Sana är tuff men det tycker vi om. Det är sant, hon är tuff men jag vill säga att hon är tuff mot de som är tuffa. De som säger att de är bättre än oss. Jag tror att hon bara är tuff med språket. Hon är inte tuff i verkligheten. Sana är i egentligen en mjuk person. Hon är alltid beslutsam och säger vad hon tycker. Sana är så enkel och har så rent hjärta. Om vi ​​ser idag runt omkring oss så är det svårt att hitta någon med ett mjukt hjärta och som är ärlig.

Optimism är den tro som leder till prestation. Ingenting kan göras utan hopp och förtroende. Det är helt sant att om man inte har förtroende då kan man aldrig nå eller gå utanför gränsen för vad man vill göra. Sana är en tjej som har en bra självbild och självkänsla. Jag kan säga att hon är perfekt. T.ex. om vi jämför Sana med hennes vänner så är hon mer självsäker än de. Om vi ser henne när hon och hennes vänner bestämmer att de ska göra något så tar hon alltid första initiativet. Exempelvis när de ska köpa bussen så har de inga pengar fast Sana säger att de ska ha den ändå. Hennes vänner frågar henne.

-Varför köper du bussen? Vart ska vi få pengar ifrån? Då säger hon bara att hon fixar det.

När någon driver med henne så ger hon igen och går vidare, släpper det och fortsätter som vanligt. Hon ger aldrig någon tillfredsställelse att se hon lider.

Hon är en person som aldrig ger upp. Om hon bestämmer sig för att göra något då hon gör det.

Jag vill också ska bli som Sana, hoppfull, med självförtroende och osjälvisk. För att jag tycker det är sidor som är jättebra om man har. Självförtroende gör inte att man alltid lyckas men ger oss makt att möta alla utmaningar i livet.

Please follow and like us:

3 svar på ”Jag ska bli som Sana”

  1. Tack för att ni kom! Det var väldigt intressant och roligt!
    från eleverna i lila huset 5-6, grossbolsskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »