Jag hade en vän som var lik mig

När jag var 12 år hade jag en bästa och rolig vän som heter Embeba. Hon var jättesnäll som min mamma, bästa syster och en kär vän till mig.

Vi var elever och gjorde så här när vi gick i klass 6. Lektionen började klockan 13:00. Vi gick till skolan klockan 12:00 och var i olika klasser men i samma skola. Vi hade träffats på rasten och pratat om hur det gick på lektionen.

På lektionen var det 80 elever i en klass. I klassrummet fanns långa bord breda stolar för 3 elever. Svart tavla, 6 fönster och eleverna pratade mycket, ibland lyssnade de på musik. Hela tiden hörde man kritan mot svarta tavlan, och vi hade fint väder. Solen sken och det var varmt. Bladen på träden utanför skolan luktade gott som svensk höst. Ibland drack vi nånting som te och det var varmt hela tiden och gott att känna smaken av socker.

Om jag slutade först efter lektionen väntade jag på henne varje dag. Hon gjorde också så där. När skolan var slut gick vi tillsammans. Hennes hus var lite långt bort. Om jag gick hem fick hon gå ensam och jag hade bekymrat mig över henne hela tiden. För att jag hade en vän och jag gillar henne. Sen lagade jag lite mat till middag.
SÅ VAR LIVET I MITT HEMLAND MED MIN VÄN.

Efter några år lämnade jag mitt hemland (som heter Eritrea) och min bästa vän. Och flyttade till Etiopien. Jag bodde i Etiopien i 6 månader. Efter några månader kom jag till Sverige. Jag är här i Sverige nu och har bott i 1 år och 3 månader med min bror. Jag har en ny vän här i Sverige som heter Luwam. Jag hoppas att hon kommer bli en lika bra vän som Embeba.

Förut gick vi i olika klasser.
Men nu bor vi i olika länder.

Please follow and like us:

5 svar på ”Jag hade en vän som var lik mig”

  1. Bra Monalisa!!! Min klasskamrat från Sannerudskolan. Trots att det bara var för några månader märkte jag att du var bra mot andra elever. Så jag förstår att din kompis miste en väldigt bra vän.

  2. Hej Mona Lisa. När jag läste texten fick jag veta mer om dig och din vänskap med din bästa kompis. Jag hoppas och tror att Luwam blir en lika bra kompis. Lycka till! ☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »