Jag ville bara vara snäll

När jag vaknade på morgonen, så kom min kompis Rohullah in i mitt rum och sa att jag skulle skynda mig för att inte missa bussen. Jag gick upp direkt ur sängen och sa att jag är klar om 5 minuter. Jag tog på mig kläderna och gick ut ur mitt rum. Sen gick vi till busstationen och väntade på bussen. När bussen kom så steg vi in i bussen och sen körde chauffören till en annan hållplats och där steg gammal kvinna in i bussen.

Jag och min kompis Rohullah sa till henne att hon kunde sätta sig på våra platser. Men då blev hon sur och sa ett rasistiskt ord till oss. Jag tror kanske att hon sa så för att vi inte är svenskar. När vi steg av bussen så var jag och min kompis jätteledsna för det hon sagt till oss.

Efter skolan kom vi hem. När jag gick in i mitt rum var jag jätteledsen och sen kom Kristoffer som jobbar på mitt boende in i mitt rum och frågade mig vad som hänt. Då berättade jag att det var en kvinna som sagt rasistiska ord till oss, när vi sa till henne att hon kunde sätta sig på vår plats. Kristoffer sa till mig att det var jättesnällt av mig att jag sa så till henne. Han sa att jag inte skulle bry mig om det hon sa.

Nästa gång jag åker buss och en gammal person behöver en plats kommer jag att säga “varsågod”. Jag hoppas jag inte får höra rasistiska kommentarer. Jag vill bara vara snäll.

Please follow and like us:

14 svar på ”Jag ville bara vara snäll”

 1. Du är jättesnäll… du behöver inte tänka på det för att alla är inte lika. Men jag vill säga dig ett stort grattis!!!

 2. Jättebra, du var jätte snäll. Nästa gång om en rasist kommer och säger nånting, försök att inte bli ledsen .

 3. Det är bra att du vill hjälpa de andra och du är snäll. Jag hoppas att du nästa gång inte hör ett rasistiskt ord. Lycka till!

 4. När jag läste den texten blev jag ledsen över varför hon säger till dig så här men Ali du är jättesnäll mot henne. Tänk inte på det. Lycka till

 5. Hej Ali!
  Vilken bra text du har skrivit. Väldigt bra svenska! Det är tråkigt att det finns människor som kvinnan på bussen som istället för att uppskatta hur snäll du var är elak tillbaka. Som tur är så är vi fler som är snälla än elaka och nästa gång du erbjuder en äldre människa din plats hoppas jag att du får ett tack tillbaka.

  Ha en härlig dag och hälsa din lärare Johan. Jag heter Hanna och har jobbat med honom.

  1. Tack snälla Hanna för att du tycker min text är bra. Jag ska fortsätta att vara vänlig.
   Jag ska hälsa till Johan från dig!😊

 6. Hej! det var snällt av dig att du har respekt för de andra .bryr inte om dig att vad hon har sagt till dig eftersom en del av människorna är lite konstiga eller de gillar inte flyktingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »