Samerna ger oss kurder hopp

Jag har sett en film som heter ”Sameblod”. Jag tycker det är väldigt intressant att titta på såna filmer för att man lär sig mycket från dem och vi kurder har också blivit utsatta i ett land. Jag tycker vi kurder har upplevt samma sak som samerna.

Det är både svårt och enkelt när man är mellan två kulturer men om det inte finns rasister eller någon som hotar dig blir livet mycket enklare. Om man kämpar för någonting så kommer man  få det förr eller senare. Det är därför det blir enkelt att vara i ett nytt samhälle.

Men det finns alltid nån som är rasist och inte vill att ni ska komma in i deras samhälle. I filmen kallade de Ella-Marja lapp. Det är så konstigt att kalla någon för något som har med deras kultur eller jobb att göra.

Nuförtiden finns rasister men de är inte lika konstiga som förut. Till exempel i filmen tog de bilder på samiska barn. Det som var konstigt var att de var nakna. Om jag inte skulle titta på den filmen så skulle jag aldrig tro att Sverige har gjort sånt mot samerna. Jag tycker det värsta är att säga till ett folk att de inte får ha sin kultur.

När jag ser något nytt i samhället så vill jag gärna hjälpa till. Det som hände i filmen var för länge sen. Jag tycker Sverige har blivit snällt mot samerna. De har möjlighet att gå på samiska skolan. De får prata samiska.kr

Hot har blivit kärlek mellan svenskar och samerna. Hoppas vi kurder får uppleva samma sak i våra hemländer.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.