Kultur och tradition har fel ibland

En gång läste jag en bok som heter ”Stjärnlösa nätter”. Boken handlar om en kille som heter Àmar. Àmar föddes i norra Irak och växte upp i Sverige. Hans pappa var dominerande. Därför bestämde han över Àmars liv. Då tvingades Àmar att gifta sig med sin kusin Amina, som bor i Irak. Han fick inte bestämma vem han skulle gifta sig med.

Alla länder har dumma traditionella tankar. Och tyvärr finns det människor som tycker att dessa tankarna är rätt. Men det riktiga problemet är när man flyttar från något land som har de dumma tankarna lagligt till ett annat land som har det olagligt. Då blir det en krock.

Det är precis som har hänt i boken. Àmars pappa hade de tankarna som är olagliga i Sverige och han tyckte att Sverige hade fel. Därför vill han inte att Sveriges lagar bestämmer över hans familjs liv.

Men däremot hans son som växte upp i Sverige vill inte att hans pappa bestämmer över vem han ska gifta sig med.

Det finns många familjer som flyttade från sina länder till andra länder som har olika regler. De tycker att de vill hålla kvar sin kultur och tradition. Och de vill att deras barn har likadana tankar utan att tänka om deras barn vill eller inte.

Då hatar man sina föräldrar.

Jag säger inte att det är dåligt att man håller kvar en del av sin kultur.Men det är svårt att kunna hålla hela kulturen i ett annat land. Och du kan inte tvinga någon, inte ens dina barn, att gå på samma väg som du går på.

Àmar försökte att gå sin egen väg men han lyckades inte.Och istället tvingades han följa sin pappans vilja.

Därför blev han ledsen och trött på sin pappa.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »