Hosseins brev till Richard Branson

Hej Richard Branson!                                          2018-05-09 Forshaga

Jag heter Hossein Hosseini är 17 år gammal. Jag bor i Sverige och jag studerar vid Forshagaakademin på språkintroprogrammet.

Jag har varit på Värmlands Museum i Karlstad med mina klasskamrater och lärare. Då upptäckte jag att det fanns många olika bilder med texter där de kämpade för människor t.ex. Hyeonseo Lee, Waris Dirie, Loreen, Bob Geldof och Malala och så vidare. De gjorde väldigt bra saker för människor, men jag tror att det var väldigt bra att du och Nelson Mandela kämpade att förebygga Irakinvasionen.

Jag och Richard Branson på Värmlands Museum

Även om du inte jobbade som politiker, blev du känd i tidig ålder. Jag försökte att få veta mer om dig och Mandela. Jag hörde att Nelson Mandela varit i fängelse i 27 år. Det är bedrövligt att han har varit i fängelse för att han försökte kämpa för människors rättigheter.

Jag har läst din text som

du sade om kriget: ”Det var kanske det värsta utrikespolitik beslutet sedan Suez. Du borde inte behöva mäta eller döda 200000 människor för att bli av med en individ.”

Jag hörde att du var mest känd för att du jobbade som flygvärd.

Du grundade Virgin Group, har gjort flera misslyckade försök att flyga jorden runt i luftballong och du finansierade rekordflygplanet Global Flyer. Kan jag ställa en fråga? Jag hörde att du hoppade av skolan. Hur blev du miljardär? Du har skrivit många olika fina böcker, har du klarat allt ensam? Jag hoppas att du mår bra och jag önskar dig det bästa.

Med vänliga hälsningar

Hossein                     

 

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »