Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

I Afghanistan har det varit krig i mer än 30 år. Jag undrar varför Sverige gör skillnad på krig och krig och varför vissa får uppehållstillstånd och andra får som regel avslag på asylansökan och som tvingas och utvisas till ett land man kanske aldrig bott i och som befinner sig i krig.

Jag har en dröm att politikerna ska fatta ett klokt beslut och låta även oss afghaner få stanna kvar här i Sverige och omedelbart stoppa utvisningarna.

Vi är dessutom lösningen på Sveriges brist på arbetskraft framförallt inom vård och omsorg. Politikerna måste se oss som en investering istället för en kostnad. Ge oss 5 års utbildning så kan vi hjälpa till och bidra till Sveriges utveckling.

Jag har en dröm att vi får stanna kvar och fortsätta att studera och bli någon som Sverige behöver. 

I mitt hemland finns krig, terror och fattigdom och ingen framtid för oss. Varje dag dör många barn och vuxna på grund av svält, terror och krig.

Jag har en dröm att Sverige inte gör skillnad på om man kommer från Afghanistan, Syrien eller Afrika. Vi är liksom svenskar alla människor av kött och blod.

Nuvarande system är mycket orättvist då 70 procent av alla afghaner har fått avslag på sina asylansökningar medans de flesta som kommer från Syrien får uppehållstillstånd direkt.

Jag har en dröm att Sverige ska behandla oss likvärdigt med andra asylsökande. Jag hoppas att politikerna inser vår svåra situation och omgående fatta ett beslut som gör att vi får stanna.

Jag har en dröm att Sverige ska stoppa utvisningarna till Afghanistan!

Please follow and like us:

Ett svar på ”Stoppa utvisningarna till Afghanistan!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »