Alla måste förstå skillnaden mellan kultur, religion och lagar

Jag läste om Amar i boken som heter Stjärnlösa nätter. Amar är en kille som växer upp i Sverige. Amar åker till Kurdistan. Där träffar han sin familj. De säger till honom att han måste gifta sig med sin kusin som heter Amina. Han förstår inte kulturen och vill gifta sig av kärlek. Men hans pappa tvingar honom och säger: “Du måste gifta dig med Amina! Ni blir bra tillsammans.”

Kulturen är ett sätt att leva i samhället och lagar är regler i ett land. En kultur kan skilja sig från land till land, precis som lagarna. Ett land kan också ha många olika kulturer.

Religion är en tro där människor får hjälp att förstå hur världen och livet fungerar. Den förklarar också hur vi människor ska vara mot varandra och behandla varandra med ömsesidig respekt. Religion handlar mest om en stor makt över oss såsom en ”Gud”. Det är viktigt att man följer de regler som finns i religionen och gör det som är tillåtet och avstår det som inte är tillåtet.

Lagar är regler som människorna i ett land måste följa. Lagar skrivs av vissa förtroendepersoner som är valda av folket. Lagar kan justeras och ändras.

Personligen tycker jag familjen är viktig för mig. Men jag skulle inte acceptera att bli bortgift med en okänd person även om Amar tyckte att han orsakade att hans pappa hamnade på sjukhus på grund av detta. Sedan att han gifter sig mot sin vilja. Jag tycker inte att det rätt och hoppas att alla föräldrar tänker att de ska inte gifta bort sina barn mot deras vilja.

Min åsikt är att Amar kan bestämma själv och han kan gifta sig med den tjej som han är kär i. Det är inte rätt att föräldrar tvingar sina barn eller att de kommer att bestämma över deras liv. Jag önskar att vi har respekt för våra föräldrar. Vi vill att de kommer att respektera tillbaka. Istället för att de kommer och tvingar oss!

Please follow and like us:

3 svar på ”Alla måste förstå skillnaden mellan kultur, religion och lagar”

  1. Det är jättebra information det som du skriver.
    Men jag fattar inte var är sambandet mellan boken ”Stjärnlösa nätter” och skillnaden mellan kultur, religion och lagar.
    Men det kul ändå att du skriver, och jag hoppas att du blir bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »