Vahid vill jobba med ungdomar

Jag heter Vahid och jag kom till Sverige som ensamkommande flykting 09/09/2015. Efter boenden på två olika platser, Malmö och Västerås, hamnade jag i Kils kommun och fick börja studera på Sannerudsskolan.

Vahid vill jobba med ungdomar i framtiden.

Den första tiden i Sverige var det svårt för mig att förstå svenska och vad lärarna sa, men som tur var hade vi en lärare som heter Ali som kunde prata persiska och dari. Det kändes mycket bra för mig att det fanns en person som vi kunde fråga och få hjälp av.

Hösten 2016 började jag på Forshagaakademin för att fortsätta studierna och lära mig mer svenska än jag hunnit lära mig på Sannerudsskolan.

I Kil fick jag bara ett betyg, modersmål, men jag vill gärna få betyg i sju andra ämnen för att kunna börja på gymnasiet.

Det problemet som jag fortfarande har är att tala, skriva och förstå svenska.

När vi tex har historia, matte eller andra ämnen än svenska då använder lärarna många nya ord som jag inte förstår. Ibland förklarar de begreppen eller orden ibland inte. Ett annat problem är att när lärarna pratar, pratar de väldigt fort.

Jag hoppas i framtiden att lärarna i svenska kommer att lära mig allt bättre svenska genom att förklara språket på ett så lätt sätt som möjligt. Då skulle jag bli mycket glad.

Mina drömmar är nu att kunna börja mina studier på gymnasiet nästa höst och få läsa något av de program som jag är mest intresserad av, Barn och  fritid eller Vård och omsorg! I framtiden vill jag jobba med ungdomar.

Vahid 

Foto: Jessica Höwler CC-BY-SA

 

Please follow and like us:

7 svar på ”Vahid vill jobba med ungdomar”

  1. Hej Vahid!
    Jag är stolt över dig för att du är snäll mot ungdomar och du får kämpa tills du når ditt mål.

  2. Hej Vahid! Jag håller med dig att det va svårt första tiden när vi kom till Sverige att lära sig språket och annat men nu vet jag att du är väldigt duktig och jag hoppas att du fortsätter så 😉😉

  3. Hej Vahid! Jag kommenterar för att du sa “du måste kommentera”😂 skojar! Jag hoppas du får allt som du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »