Regeringen gör det inte rättvist för eleverna

Jag läser på Språkintroduktion i skolan och de ger mig två år att klara mig med alla ämnen som jag behöver. Men alla elever är inte lika duktiga. Alla kan inte klara sig på två år. Det måste regeringen tänka på att invandrare kan behöva läsa mer på språkintroduktion.

Man måste kunna få läsa mer på språkintro annars har vi för lite tid på oss. Om jag hade mer tid på mig skulle jag läsa ett år till så jag kunde jag gå på Naturprogrammet. Men nu har jag mindre poäng och jag kan inte söka det gymnasiet som jag vill. Jag tycker det är inte rättvis för de flesta har läst mer här i Sverige. Och svenska elever har börjat läsa när de var små. Regeringen får inte jämföra oss alla.

Jag har inte läst fysik, kemi, historia och biologi i mitt hemland. Det är helt nytt för mig. Det som är svårt är språket. Jag är säker på att flesta om de skulle läsa i sitt hemland kunde klara sig snabbt.

Jag tycker det går inte sitta hela dagen i skolan och sedan läsa hemma. Man blir helt stressad. Man måste kunna ha tid för sig själv också. När det är lov brukar jag bara sitta och skriva mina läxor. De frågorna som jag har alltid i huvudet är: kommer jag klara mig med 12 ämnen? Kan jag söka Naturprogrammet? Jag vill att man får ha tid för sig själv utan att tänka på vad som kommer att hända om jag inte klarar det.

Eller man måste kunna säga att jag har ett år till på mig och jag kan läsa tredje året för högre betyg.

/En person som tycker att det inte är rättvist i skolan

Please follow and like us:

5 svar på ”Regeringen gör det inte rättvist för eleverna”

 1. Hej! Jag tycker att det verkligen är en bra tid i två år om någon fokuserar
  på skolan och lektioner. Men dessutom har vår skola en extra tid som
  kallas studiepass🙋‍♂️

  1. Hej Raihana! Tänk så här, jag är väldigt intresserad av mina lektioner och mina läxor men om jag hade mer tid då kunde jag läsa mer för att utveckla mig mer. Då skulle jag få bättre betyg än jag fått det här året!

 2. Hej!
  Jag vet att det är en lång väg att gå men det behövs mycket ansträngning.
  Gå vidare, så ge aldrig upp!

  1. Hej Hassan! Jag kommer aldrig ge upp. Spelar ingen roll för mig hur länge det är! Jag ångrade en gång, jag vill inte göra samma fel igen.

 3. Hej Sara!
  Jag är säker på att du kan klara dig det har året och du behöver inte att studera ett år till men du måst vara optimistisk och lämna de negativa idéerna bakom dig, för att du är jätteduktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »