Jawed berättar om Hedy Lamarr

I historia så har eleverna arbetat med olika personer som satt avtryck i historien. Här är Jaweds arbete:

Foto: Wikimedia commons

Hedy Lamarr, egentligen Hedwig Eva  Maria kiesler. Hedy Lamarr föddes 9 november 1914 i Wien Österrike, Död 19 januari 2000 (85år) i USA. Hon var en Österrikisk amerikansk skådespelare och uppfinnare. Lamarrs far var en judisk bankchef och hennes mamma konsertpianist, Hon väckte uppmärksamhet för sina nakenscener i filmen Extas (1933), på den tiden det var ovanlig.

Till Hollywood kom hon 1938. då hon av 1938 flydde till USA för att i Österrike tog Hitler makten i 12 mars då tysk och Österrike blev ett land ni vet att Hedy Lamarrs pappa var en judes och risk för hennes liv varför hon tvingades att  fly till USA på den här tiden det var farligt att hon. för att de tysk hemliga polis  Gestapo tog judar och kommuster som  de sedan skickade till exempelvis  Auschwitz 1949 .

1957 gjorde hon sin sista film och drog sig sedan tillbaka till Florida. Lamarr var gift sex gånger.

i1942 fick Lamarr och George Antheil patent för en uppfinning som används för att försvåra spårning av radiostyrda torpeder under kalla kriget. Det som som Lamarr bidrog till används idag i Mobiltelefoner och andra trådlösa saker.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hedy_Lamarr

Please follow and like us:

5 svar på ”Jawed berättar om Hedy Lamarr”

  1. Bra Jawed. Den var jättebra! Den enda saken som jag ska säga till dig är att du är en hjälte för mig bror. 👊👊👊💪💪

  2. Wow Jawed! 👍👍 Du förklarade jättebra om henne. Och jag hoppas att du alltid lyckas i ditt liv och du är den bästa kompisen för mig. 👊✊💪👊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »