Sluta döda oss hazarer

Den 06 januari 17 vaknade jag som varje dag klockan 06:50 på morgonen. Först av allt tvättade jag mig sedan kom jag till mitt rum och jag bad till min snälla Gud. Min Gud finns överallt och min Gud hör till alla och hjälper människor.

Sedan la jag mig på min säng och tog min mobil och kollade på Facebook och  Snapchat och spelade Clash of Clans några minuter. Sedan kollade jag på klockan. Det var halv elva och jag ville sova till klockan tolv men jag kunde inte sova för att jag var så mycket hungrig. Jag sa till mig att jag skulle gå ut i köket och äta frukost. När jag kom ut i köket låg några saker där. Jag bestämde mig för att laga ägg. Jag tog de saker som jag behövde till att laga ägg. Slutligen hade jag lagat och åt. Det var jättegott – mums. När åt jag min frukost kom jag med mina snälla vänner till xbox rummet och började spela ett spel. Vi spelade en halvtimme sedan gick vi till matsalen och åt vår lunch. Klockan tre på kvällen tog jag min mobil och jag tittade på Facebook. Där skrev man om Quetta i Pakistan. Jag läste den texten och jag blev mycket ledsen. Där skrev man att en okänd person skjutit på en taxi och han dödade en person och tre andra var skadade. De alla var Shia Hazara som åkte till sitt hem.

Jag tänkte att varför dödar de de andra personer som är oskyldiga och rättfärdiga. Hazarafolket är mycket lugna. De gillar fred, brödraskap, utbildning och de vill att alla nationer ska ha framgång. Det är samma situation i Afghanistan också med Hazarafolket. Jag vet inte varför? Varför dödar de en oskyldig person? Var är FN? Varför gör de inte nånting? För vad skapade de FN? Regeringarna i Pakistan och Afghanistan möter terroristgrupper och hjälper dem. Varför säger inte FN ifrån? Terroristerna tycker inte att hazarerna har rätt att leva. Numera säger många länder att islam är terrorism, varför? Alla länder vet också att Islam är en lugn religion. Islam lär oss broderskap med alla. Jag är mycket ledsen och arg när jag skriver det här. Jag är arg på Pakistans regering för att de inte gör nånting? Det är inte första gången som man dödar hazarafolket som denna händelse men regeringen gör ingenting. Bara på nyheter de säger kondoleanser och gör fördömanden bokstavligen.

Slutligen vill jag vänligen säga till FN och svenska regeringen att göra något för hazaramänniskor i Pakistan och Afghanistan. De är också människor och har rätt att leva.

Please follow and like us:

13 svar på ”Sluta döda oss hazarer”

  1. Jag håller med dig Khanagha! Men FN lyssnar inte på oss! Vi måste vara starka och kämpa för våra rättigheter! Good luck!

  2. Vad bra Khan Agha, att du skriver sanningen om hazarafolket. Du beskriver vilka problem hazarafolket har i Afghanistan. Jag är stolt över dig min bror.

  3. Hej Khan Agha! Jag tycker att du är en jätteduktig kille. Jag vill säga bara en sak. Att när man är jättearg då måsta man vara lite lugn och kanske man borde tänka lite till. 😘

  4. Hej Khan Agha bror! Jag tycker att du har jobbat bra, Khan Agha bror med att beskriva Hazarafolket och Hazarafolket är jättesnälla mot människor. Lycka till bror för dig! 👍👍👍

  5. Khan Agha, när det finns såna här fredliga folk och terroristerna gör så här mot dem. Jag förstår dig så bra. I alla fall hoppas att det blir sista gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »