Livet utan vänner är inget liv för mig

Idag är det lätt att man tror ensamhet inte är ett stort problem. Man kan vara ensam. Det säger många manniskor och de säger också att många gamla människor bor ensamma. Det är lätt att få nya vänner idag, t ex på Facebook, gym, disco, skolan eller på andra platser. Folk säger att ensamhet är en styrka och det är skönt att man kan vara ensam men det är bara för att det är lugnt och för att man har tid för sig själv.

Hur är det när man inte ha nära vänner? Och det är jättesvårt att man har inte någon som besöker dig.

Jag ställer frågor till de som säger att det är skönt att man är ensam. Mina frågor är att om du sitter i ett rum eller i ett hus som är tomt utan dig. Hur känner du dig? På den tiden när du är ensam i rummet, varför tänker du så mycket på alla saker eller någon? Hur känner man sig om man inte har någon att besöka? Att klara sig själv kan kännas stärkande. Att vara ensam kan för en stund vara stärkande men om tomhet smyger sig på kan ensamheten bli smärtsam.

Ensamhet är ett stort problem. Ensamhet är inte styrka. När man är ensam så sitter man alltid hemma och tänker mycket och det är inte bra för hälsan. För att man blir sjuk och det har dåligt inflytande på hälsan, sinnet och beteendet.
när man sitter hemma för att man saknar vänner. Och ingen kommer på besök.

Det är sant att man kan ha många vänner t.ex. 200 på Facebook, internet, Insta eller Snapchat och inte en vän på riktigt. I ett samhället alla behöver varandra. Alla behöver någon som besöka och prata. Och alla behöver en nära vän för att prata med och dela sina innersta tankar med. Vi måste ta hand om de som är ensamma. Vi måste lyssna på dem och hjälpa dem. Många barn och ungdomar är ensamma.

Please follow and like us:

7 svar på ”Livet utan vänner är inget liv för mig”

  1. Ja, vi kan ta hand om någon som är ensam, men jag tänker så att alla personer som är ensamma behöver inte någon annan. Om man är ensam kommer det inte alltid bli jättedåligt för dem. Du har skrivit jättebra om det😊😊☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »