Min första tågresa

Efter 3 månader på Forshagaakademin var det sommarlov och jag började åka till Karlstad för sommaraktivitet och där var det många andra elever tillsammans med mig som tränade för att lära sig svenska språket.

I sommaraktivitetsskolan brukade vi göra roliga saker tillsammans med läraren, ibland brukade vi gå ut och besöka olika platser till exempel stora biblioteket, räddningstjänsten, Mariebergsskogen och vi har även spelat golf och många andra spel.

Hur som helst, en dag bestämde läraren att vi skulle åka till Sunne för att besöka historiska platser i Sunne.

Vår lärare Alexsandra frågade oss då att välja om vi vill resa med buss eller tåg?

Vi valde tåget och jag berättade för min lärare och klasskamrater att jag aldrig hade åkt med tåg i hela mitt liv.
Jag var jätteglad eftersom detta skulle bli min första upplevelse att åka på tåg.

Vi träffade varandra tågstationen för att åka och då var det dags att åka med tåget vilket jag var jätteglad över.
Vi satt på tåget och våra lärare filmade oss och även frågade oss hur vi tyckte om att åka på tåget och till Sunne? En stund efter detta startade tåget och började gå och då tittade jag runt för att det kändes som att tåget gick till baklänges. Jag var jätteförvånad och förstod ingenting.

Till slut gick jag till min lärare Alexsandra som filmade oss och frågade henne vad är det som händer med tåget? Och varför går det baklänges? Och då hörde alla mina klasskamrater och dem började skratta jättehögt.  Men efter detta förklarade min lärare att tåget går både framåt och baklänges.

Please follow and like us:

11 svar på ”Min första tågresa”

  1. Det är bra att du fick uppleva en tågresa för första gången👍🏻Nu kan du resa med tåget vart som helst. God fortsättning!

  2. Det var väldigt bra skrivet. Jag förstod din känsla när du åker med tåget. Jag skrattade när jag har läst den här textraden: “varför tåget gick till baklänges”. Fortsätt med
    såna upplevelser!

  3. Vilken rolig dag ni hade. Om jag var där då skrattade jag mer. I alla fall var det en rolig dag för er. Jag hoppas att ni alltid kommer vara glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »