Raghda om sitt liv

Hej!
Jag heter Raghda alnajar. Mitt namn betyder välmående och rik💰.
Jag föddes i Syrien 🇸🇾Alhasaka 11.01. 1999 på en torsdag KL 13:00.
Min mamma heter Maryam, hon är 37 år gammal och pappa heter Ali. Han är 47 år gammal.

Jag har tre systrar, storasyster heter Reda hon är 22 och är gift och hon har ett barn👼, min andra syster heter Roaa hon är 11 år.
Lillasyster heter Ghina hon är 8 år gammal.
Vi är en lycklig familj. 👨‍👩‍👧‍👧

Jag är en känslig person min favoritfärg är rosa 💗.
Jag är en flexibel person med alla.

När jag var 6 år gick jag till dagis och min mamma var en lärare på mitt dagis, sen träffade jag nya vänner. Vi lekte, pratade, målade och studerade tillsammans. När jag var barn kändes det jätteroligt 🙎🏻.

Sen flyttade jag från Alhasaka till Salamien och där studerade jag grunden från ettan till nian. Där har jag vuxit upp och då började jag studera mer 📕📗och mer 📚. Jag har läst arabiska, engelska, franska idrott, musik, samhällskunskap, historia och andra ämnen. Jag träffade nya fröknar och nya elever i varje klass och alla har varit snälla mot mig.

Men när jag gick i nian började kriget och jag fick sämre betyg i nian för att jag inte kunde gå till skolan för att det var krig och då fick jag börja om men nästa år fick jag bra betyg👍🏻.

Jag och min familj har flyttat till Sverige 🇸🇪. Det var jättesvårt för mig för att jag har lämnat Syrien 🇸🇾 och jag saknade mina kompisar, och här i Sverige är allting nytt och språket är svårt.

Jag bor nu i Kil och jag studerar nu på ForshagaAkademin för att klara mitt grundskolebetyg och gå till gymnasiet och studera yrkesutbildning som frisör 💄.

Jag känner att jag blivit bättre när jag började här i Akademin för att jag fick flera kompisar och tränar svenska hela tiden 🙂.

Please follow and like us:

6 svar på ”Raghda om sitt liv”

  1. Det är inte bra när det finns krig. Man kan inte läsa eller gör andra saker. Jag önskar dig och din familj ett gott liv. Jag älskar dig!

  2. Tyckte synd om dig att du och din familj blev tvungna att lämna eran hemland. Men tappa aldrig hoppet. Jag hoppas att du får bättre här i Sverige med din familj. Och jag vet att du kommer klara ❤️ Ha det så bra här i Sverige ❤️

  3. När jag läste texten blev jag lite ledsen och jag kan känna igen mig själv i den. När jag bodde i Afghanistan kunde jag inte heller gå till skolan för det var krig. Jag hoppas att du får ett bättre liv i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »