Samhällskunskap vecka 36

Denna vecka fortsatte vi att prata om Sveriges statsskick. I Sverige röstar vi vart 4:e år och nästa val är 2018. I riksdagen sitter det 8 olika partierVänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

De som styr (regeringen) är Socialdemokraterna och Miljöpartiet men de får även stöda av Vänsterpartiet. Totalt sitter det 349 personer i Sveriges riksdag och de representerar alla partier och kommer från hela Sverige.

Föra att få rösta i riksdagsvalet måste man vara minst 18 år och svensk medborgare.

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »